HALLOWEEN PARTY, BARANGOLÓS MÓDRA

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2018. október 31-én is halloweenezni hívta a gyerekeket a Barangoló Közösségi Házba.

Milyen szerencse, hogy sok éve hazánkban is elterjedt halloween ünnepe, hiszen a gyerekek körében igen népszerű a tökfaragás is és a jelmezbe öltözés is. Idén még meg sem hirdettük rendezvényünket, a gyerekek már egyre másra kérdezték: ugye idén is lesz Halloween Party? Természetesen ki sem hagyhattuk, hiszen immár negyedik éve nagy örömmel jönnek el a kicsik és nagyobbak, hogy közösen töltsük el az október 31-ei délutánt.

A délután három óra körül érkező gyerekek először előtanulmányokat folytattak az interneten, milyen tököt is faragjanak az idén. Ezután csoportokra oszoltunk, hogy a kisebbek mellett nagyobbak tudjanak segíteni a tökfaragás alkotó munkájában.

A tökök megskalpolása után jöhetett a tökbelső alapos kikaparása. Ezután jöhetett az arcocska kialakítása: egyéni szemek, orr, száj rajzolásával, majd faragásával. Minden csoport nagyon igyekezett, hiszen nem mindegy, hogy milyenek lesznek az idei barangolós töklámpásaink!

 

A munka elkészültével hamar rendet raktunk. Mindenkinek tudom ajánlani: sok kéz hamar kész! Sőt még az öt órakor kezdődő bulinkra is mindent előkészítettünk, így az asztalokon lévő töklámpások mellé felsorakoztak a sütik, üdítők, sült tökök, s természetesen a torta is, melyet majd a legjobb jelmezes kap majd.

Ezután kimentünk az udvarra szaladgálni, focizni, játszani, beszélgetni. Már kezdett sötétedni, amikor bementünk, s a gyerekek leültek párnáikra.

A töklámpásokban már égtek a mécsesek, s a sötétben megelevenedtek. Jöhetett Jack O'Lantern részeges kovácsmester története, melyet ugyan már sokan ismertek, de jó minden évben újra meghallgatni halloween legendáját.

Különösen úgy, hogy közülünk sokan be is öltöztek ijesztőbbnél ijesztőbb jelmezükbe. Eddig csak találgattuk, hogy ki minek öltözött, de hamarosan mindenki be is mutatkozott, így nem csak a nevüket, de jellemző tulajdonságaikat is megismerhettük.

Persze mindegyiküktől alaposan megijedtünk, hiszen ez minden jelmezesnek kijárt, ahogyan a taps is. S hogy ki lett a legijesztőbb az csak a finomságokkal teli asztal „megtámadása” után derült ki.

Az idei jutalomtorta kifejezetten erre az alkalomra készült, hiszen pókhálós tetején egy hatalmas pók, nagy szemek, denevér, macska, töklámpás is pompázott, s már messziről lerítt róla, hogy nagyon finom lehet.

Az idén a Boszorkány nyerte, azzal a feltétellel, hogy senkit nem változtat békává. Vigaszdíj táblás csokit nyer a Koponya, Joker és a Szellemmutáns. S a nagy izgalom után jöhetett a szórakozás, a karaoke, a tánc, a játék, s az evés-ivás.

Nagyon jól éreztük magunkat együtt!

Az idei év Halloween Partyját támogatta: Almádi Judit, Horváth Judit, Horváth László, Kunos Ágnes, Rádainé Kunos Klára, Vajda Norbert.

Horváth Judit