VÉGEGYHÁZA KUPA

Végegyháza Község Önkormányzata és a Barangoló Közhasznú Egyesület 2019. március 17-én rendezte meg hagyományos egyéni sakkbajnokságát a Barangoló Közösségi Házban.

A Végegyháza Kupa sakkversenyét igyekszünk a régi hagyományok szerint megrendezni, így most is Baráth Mihályt kértük fel, nyissa meg a versenyt. Mihály elmondta, most is örömmel olvasta rendezvénynaptárunkban, hogy idén is megrendezésre kerül ez a sakkesemény, hiszen ez a sakkesemény is hozzátartozik Végegyháza történetéhez.

 

A nagy múltú sakk klub megszűnése után 2010-től a Barangoló Közhasznú Egyesület rendezi meg a sakk szerelmeseinek ezt a versenyt, községünk önkormányzatának segítségével, idén tizedik alkalommal. Évente mindig ez az az alkalom, amikor visszaemlékezünk a régi végegyházi sakkeseményekre, különösen a gyereksakkozókra. Sajnos a szép történések mellett szomorúak is vannak. Tavaly még közöttünk volt Kemény Pista bácsi is, aki mindig eljött szurkolni, sokszor versenyezni is a jelenlevők csendes főhajtással adóztak emlékének.

A hagyományokhoz híven most is Kovalcsikné Borombós Edit volt a versenybíránk, aki vállalta a mérkőzések levezetését. Ebben az évben is körmérkőzéseket játszottak egymással a versenyzők.

A megszokott családias légkörben folytak a játszmák, s a szünetekben kávé, üdítő, sütemény és sok-sok beszélgetés nyújtott felüdülést. Emellett készült a hagyományos  ebédünk, sertéspörkölt bográcsban, melyet Mikula István főzött nekünk, s illata minden jóval kecsegtetett.

A játékosok, a versenybírónk és a szakácsunk is profi módon dolgozott, hiszen délre mindennel elkészültünk, jöhetett az eredményhirdetés. A díjakat Vajda Norbert, községünk polgármestere adta át.

Az I. helyezett ebben az évben is Szlamcsik András lett, aki így elnyerte VÉGEGYHÁZA 2019. ÉV EGYÉNI BAJNOKA címet. Így a vándorkupát újabb egy évig őrizheti majd.

II. helyezett Klovács János

III. helyezett Fülöp József

IV. helyezett Gedó András

V. Fülöp Sándor

VI. helyezett Garamvölgyi Zoltán

VII. Kiss Károly

Valamennyi versenyzőt oklevéllel és ajándékokkal is megleptünk, majd asztalhoz ültünk, hogy együtt költsük el ebédünket. A kellemes délelőttöt követő finom ebéd mellett jókedvű beszélgetéssel zárult a sakkesemény.

A Végegyháza Kupa egyéni sakkbajnokság megrendezését segítette és támogatta: Horváth Judit, Horváth László, Kovalcsikné Borombós Edit, Mikula István, Sári László, a Barangoló Közhasznú Egyesület és Végegyháza Község Önkormányzata.

Köszönjük szépen!

Horváth Judit