TIZENHÁRMAN VOLTAK A NAGY HO-HO-HÓ-K!

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület 2019. szeptember 29-én rendezte meg a Nagy Ho-Ho-Ho Horgászversenyt.

A barangolós horgászversenyt tizenkét évvel ezelőtt a Száraz-ér partjára terveztük, hiszen a végegyháziaknak a szíve csücske érfolyásunk. Öt éve azonban olyan elhanyagolt állapotban van természeti kincsünk, hogy nemhogy horgászni nem lehet benne, de sokszor még a vizet sem látni az elburjánzó nádtól és moszattól. Úgyhogy ismét a Végegyházi Horgásztóra hívtuk az érdeklődő horgászokat, mérjék össze tudásukat ismét.

Vasárnap délelőtt, a verseny kezdetére tizenhárom versenyző érkezett, kicsik és nagyok vegyesen. Hiszen hagyományosan gyermek és felnőtt kategóriát is hirdettünk. Természetesen a kisebbek mellett segítőket is szívesen láttunk. S mivel vendéglátóink a sporthorgászok, így nem csak végegyháziak jöhettek el korra és nemre való tekintet nélkül, hanem a horgászegyesület tagjai is nevezhettek.

Nyolc óra előtt Horváth László mondta el a technikai tudnivalókat. A horgászat egy darab úszós készséggel, egy horoggal történhet, a horgászat alapvető szabályainak betartásával. A versenybe csak a kishalak számítanak bele, s a győzelem azé, aki tömegre a legtöbbet fogja.

Ezután már csak a helyek kisorsolása következett, s mindenki indulhatott saját helyére, hogy kipakolás, csalizás után reménykedjen a jó kapásban. Jöhetett a csodacsali, az etetőanyag, minden finomság, amely elnyerheti a halacskák tetszését.

S hogy valóban nagy ho-ho-horgászok ültek kint a mai napon, az is bizonyítja, hogy már az első percekben megszületett az első kapás, az első kishalakkal. Sőt még egy gyönyörű pontyocska is horogra akadt, de természetesen versenyen kívül maradva.

A tizenhárom pedig valóban varázslatos szám, hiszen a végén senki sem maradt hal nélkül. A négy órás verseny alatt bővel sorakoztak a szákokban és a vödrökben a kárászok, elégedetten nyugtázhattuk a versenyt. S mint ilyenkor szokás, a horgászok egymást is segítették, ment a tere-fere, a szurkolás.

Mindeközben készült az ebéd is, a hagyományos paprikás krumpli, méghozzá dunántúli. hiszen olyan bőséges volt benne a krumpli, a kolbász és a virsli, hogy most nem került bele tarhonya. A hagyma mellé természetesen paprika, paradicsom is ízt adott a finom éteknek, hogy a megfáradt versenyzőket jól tartsuk.

Az már csak ráadás volt, hogy a négyórás versenyt a vénasszonyok nyara tartotta jó időben. Nagyon jó kikapcsolódás volt ez a mai nap.

Délben fejeződött be a verseny, jöhetett a mérlegelés. Ilyenkor mindenki izgatottan várja a mérés eredményét, latolgatja esélyeit, esetleg szurkol egy-egy horgásznak.

A végeredmény azonban az eredményhirdetésnél derült ki. Elsőként Kovács Kingának adtuk át a halacska-szobrot hiszen tavaly ő lett az abszolút győztes. S mi, régi motorosok, régóta tudjuk, hogy ez a verseny nagy családi vetélkedés is a családjukban.

Nem is kellett csalódniuk, hiszen a 2019. évi Nagy Ho-ho-ho Horgásza Vándorserleget 5,26 kg kifogott hallal Molnár László nyerte el, s így a vándorkupa ismét a családban maradt!

A felnőtt kategória helyezettjei:

I. Molnár László

II. Kovács Dávid

III. Kovács Tünde

A gyermek kategória győztesei:

I. Almádi Lili

II. Almádi Zétény

III. Szabó Márk

A helyezettek érem, oklevél díjazásban részesültek, s valamennyien egy-egy pólót kaptak ajándékba. A gyermek kategória győztese a Kovács család felajánlását is megkapta, egy szákot, melynek a továbbiak során jó hasznát fogja majd venni. Minden gyermek résztvevőt még apróságokkal is megleptünk, hiszen ők a jövő horgászai, és többeknek ez volt az első versenye.

Ezután még közös fotót készítettünk, majd közösen megebédeltünk, finom paprikás krumplival és egy jó beszélgetéssel zárva idei versenyünket.

A XII. Nagy Ho-Ho-HO Horgászkupa segítői, támogatói:

Horváth Judit, Horváth László, Kovács József, Kovács Tünde, Vajda Norbert, Barangoló Közhasznú Egyesület, Végegyháza Községi Önkormányzata, Végegyházi Sporthorgász Egyesület.