AZ ÖTÖDIK BARANGOLÓS HALLOWEEN!

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2019. október 31-én ötödik alkalommal rendezett Halloween Partyt a Barangoló Közösségi Házban.

Már október első heteiben tervezgették a gyerekek, milyen ijesztő jelmezt öltenek majd halloweenkor. Később, mikor a barangolós halloween plakátjai megjelentek, felidéződtek a közös emlékek is. Ez az alkalom különösen kedves a gyerekeknek, akár beöltöznek, akár „csak” résztvevői e délutánnak. Nem csoda hát, ha számoltuk a napokat, mennyit kell még aludni halloweenig.

Idén nem tökfaragással kezdtünk, inkább szellemes játszóházba kalauzoltuk a gyerekeket. A kínálat gazdag volt, mindenki találhatott kedvére való készítenivalót: több féle tököt, szellemet, pókhálót pókkal,lehetett választani. S nem csak a téma volt szellemes, volt aki már a játszóházra jelmezbe öltözve jött. A hangulatot még a halloweenes zene is fokozta.

Délután három órakor „tárlatvezetésen” mutattam be, mit és hogyan lehet elkészíteni. Ezután mindenki maga dönthette el, hogyan halad.

Előre leszabott, különböző méretű papírcsíkokból tököt és szellemet tűzhettek össze a gyerekek. Tököt összeállíthattak még legyezőhajtással is, négy darabból összeragasztva.Sablon segítségével az előkészített lapból pókháló is készülhetett, természetesen a közepébe pókot is vághattak hozzá. Előrajzolt szellemeket vagy sablonnal készített kísérteteket is ragaszthattak kartonlapocskákra.
Múlt héten a gyerekekkel mogyorót is gyűjtöttünk, szalvéta közepébe helyezve másféle szellemet is készíthettünk segítségével. A papírforgó mintájára elkészített szellem is aranyos volt, de a sláger minden bizonnyal a hattifantos szellemképeslap volt, mely alaphelyzetben tök aranyos, de ha a lap felemelkedik, a szellem kitátja „szörnyű” száját. A kétórás szellemes játszóházban bőven volt tehát tennivaló, de azért halloweenes kifestővel, foglalkoztatóval és puzzleval is készültünk, biztos, ami biztos.

A kész alkotások egyre csak gyűltek. Névvel ellátva külön gyűjtöttük őket, hogy a party végén hazavihesse mindenki a magáét. Most valahogy a rendrakás sem sikeredett, annyira várta mindenki a jelmezes folytatást. Még szerencse voltak felnőttek, akik a gyerekek után is pakolnak!

A játszóház után meguzsonnáztunk, kis keksz, kis üdítő, kíváncsi pillantások a fődíjas tortára, s utána jöhetett a bemelegítés. Jack O'Lantern, a részeges kovácsmester története idén is megadta a hangulatot a jelmezesek felvonulásához.

Hiszen a résztvevők közül sokan öltöztek be rémisztőbbnél rémisztőbb jelmezbe, s persze mindannyian be is mutatkoztak a nagyközönség előtt.

Mi pedig nagyon jól szórakoztunk, s közben lehetett izgulni, idén ki nyeri a tortát. 

Hiszen a legszellemesebb jelmezes jutalma most is egy torta volt, melyet hagyományosan Jankó Andrea készített el nekünk.

A várakozás szünetében kis zene, halloweenes gumicukor múlatta az időt, majd jöhetett az eredményhirdetés.

Az idén ketten nyerték meg a fődíjat: a mérges pók és Drakula.

Még szerencse, hogy ők a valóságban testvérek, így otthon megosztozhatnak a tortán.

A díjátadást követően indulhatott a karaokee, s aki akart még táncolhatott is.

Idei évünk Halloween Partyját támogatta: Gyebnár Tibor, Horváth Judit, Horváth László és Jankó Andrea.

Horváth Judit