ÚGY TŰNIK ZÖLD UTAT KAPOTT A BARANGOLÓ BEJÁRÓS TÁBOR

Nem látszott még az elmúlt hónapban annak a lehetősége, hogy a Bejárós Táborunkat meg tudjuk rendezni, tekintve az országosan kialakult járványhelyzetre. Szerencsére úgy tűnik a tegnapi kormány bejelentés szerint, hogy zöld utat kap a Barangoló Bejárós Táborunk.

Így lehetőségünk nyílt arra, hogy segítsünk a szülőknek a nyári gyerekfelügyelet megoldásában, amely most fokozottan aktuális, mivel a kényszerleállások miatt sokaknak nincs szabadsága, illetve aki elvesztette munkáját, alkalmi munkát tud vállalni úgy, hogy gyermeke ebben az időszakban biztonságban van és még jól is szórakozik.

Az idei évben már tizenkettedik alkalommal rendezzük meg a hagyományos nyári napközis táborunkat, ami igen népszerű a végegyházi gyermeksereg körében. A gyerekek a megszokott módon reggel nyolctól délután négyig lehetnek a táborban, számukra a Barangoló Közhasznú Egyesület hagyományosan térítésmentesen biztosítja a négyhetes programot. A tábor 2020. június 29-én kezdődik és 2020. július 24-ig tart, s a négy hét folyamán igyekszünk kis lakóink számára változatos és szórakoztató programot összeállítani. Hagyományainkhoz híven igyekszünk biztosítani, hogy a gyerekek játszva tanulhassanak, ezért a tábor programjának szerves része a környezetvédelem, az egészséges életmód, a helytörténet és a kreativitás fejlesztése. Sajnos az idei évben a veszélyhelyzet rányomja bélyegét a táborra, hiszen csak helyi kirándulásokat tervezünk, hosszabb utat nem akarunk megkockáztatni, hiszen mint mindig, első a biztonság. Természetesen a horgásztó felkeresése, a csónakázás, a környék felderítése nem maradhat el, hiszen a táborosaink eddig is kedvelték ezeket a programokat. Új tevékenységeket is tervezünk, megnyitja kapuit a Mesevár, a Barangoló Bábszínház, gyermekolimpiát rendezünk, a többi legyen meglepetés!

A régi táborosok már tudják, hogy „komoly túlélő” csomaggal kell érkezni táborunkba -  saját törülköző, műanyagpohár, papír zsebkendő, szalvéta, WC papír -, mellyel a tábor végéig gazdálkodunk. Természetesen mindig nagyon örülünk a zsugor ásványvíznek is, hiszen a nagy melegben bizony sokat isznak a csemeték. Annak is mindig örülünk, amikor a faluban lakók gondolnak táborosainkra, hiszen kukoricából, gyümölcsökből, édességből korlátlanul tudunk fogyasztani. Olyan jó, amikor délutánonként jut valamilyen meglepetéshami!

Ebben az évben is szeretettel várunk középiskolásokat táboroztatni, hiszen az első táborunktól kezdve kiderült, hogy nagyon sokat tudnak segíteni, sőt játszani is a gyerekekkel. Természetesen felnőtt segítők jelentkezésének is örülünk, hiszen minél változatosabb programokat tudunk nyújtani, annál nagyobb élmény lesz a Barangoló Bejárós Tábor.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is a Napközi Konyhán fogunk ebédelni, amely a gyerekek számára térítésmentes lesz, amelyik gyermek esetleg nem tartozik a kedvezményezetti körbe, azoknak az étkezését a végegyházi önkormányzat fizeti ki, ezzel is támogatva táborunkat.

Összességében táborunk az idei évben is térítésmentesen várja a végegyházi kötődésű gyermekeket, elsősorban az alsó tagozatosokat és a nagycsoportos óvodásokat. A tábor teljes ideje alatt folyamatos felügyelet biztosított, az aktuális helyzetnek megfelelően a személyes és csoportos higiéniára fokozottan ügyelünk. Természetesen, ha a járványhelyzet változik, a kormány döntéseinek megfelelően felelősen fogunk eljárni, hiszen mint mindig, most is első a biztonság.

A jelentkezéseket várjuk e-mailben, illetve a jelentkezési lap kitöltésével lehetőség szerint május végéig, de legkésőbb június 15-ig.

Barangoló Közhasznú Egyesület