A NAGY HO-HO-HO HORGÁSZOK ÚJRA MEGMÉRKŐZTEK!

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület 2021. szeptember 25-én rendezte meg a Nagy Ho-Ho-Ho Horgászversenyt.

A barangolós horgászversenyt tizennégy évvel ezelőtt a Száraz-ér partjára terveztük, hiszen a végegyháziaknak a szíve csücske érfolyásunk. Sajnos évek óta olyan elhanyagolt állapotban van természeti kincsünk, hogy nemhogy horgászni nem lehet benne, de sokszor még a vizet sem látni az elburjánzó nádtól és moszattól. Úgyhogy ismét a Végegyházi Horgásztóra hívtuk az érdeklődő horgászokat, mérjék össze tudásukat ismét.

Szombat délelőtt, a verseny kezdetére nem csak felnőtt versenyzők érkeztek, de ketten a fiatalabb korosztályt is képviselték. A többi jelentkező gyermekhorgász valószínűleg még az igazak álmát aludhatta, igazán sajnálhatják, hogy nem jöttek el. S mivel vendéglátóink a sporthorgászok, így nem csak végegyháziak jöhettek el korra és nemre való tekintet nélkül, hanem a horgászegyesület tagjai is nevezhettek.

Fél nyolckor Horváth László mondta el a technikai tudnivalókat. A horgászat egy darab úszós készséggel, egy horoggal történhet, a horgászat alapvető szabályainak betartásával. A versenybe csak a kishalak számítanak bele, s a győzelem azé, aki tömegre a legtöbbet fogja.  Ezután már csak a helyek kisorsolása következett, s mindenki indulhatott saját helyére, hogy kipakolás, csalizás után reménykedjen a jó kapásban.

Jöhetett a csodacsali, az etetőanyag, minden finomság, amely elnyerheti a halacskák tetszését. S hogy valóban nagy ho-ho-horgászok ültek kint a mai napon, az is bizonyítja, hogy már az első percekben megszületett az első fogás, az első kishalakkal.

A négy órás verseny alatt sorakoztak a szákokban és a vödrökben a kárászok. S hogy még jobban menjen, most is megengedett „doppingszert” kapott minden horgász, s minden szurkoló: kukac gumicukrot.

Sajnos volt, aki így is benullázott, de az sem volt tragédia. A lényeg nem csak a kifogott halmennyiség volt, hanem a jó hangulat is.

Délben fejeződött be a verseny, jöhetett a mérlegelés. Ilyenkor mindenki izgatottan várja a mérés eredményét, latolgatja esélyeit, esetleg szurkol egy-egy horgásznak.

A végeredmény azonban az eredményhirdetésnél derült ki.

Elsőként a tavalyi év abszolút győztesének, Fábián Istvánnak járó halacska-szobrot adtuk át. Mivel István ma nem tudott eljönni, a díjat édesanyjának adtuk át, s így biztosan eljut a címzetthez.

A 2021. évi Nagy Ho-ho-ho Horgásza Vándorserleget Kovács Dávid nyerte el, s így egy évig őrizheti a vándorkupát.

A felnőtt kategória helyezettjei:

I. Kovács Dávid

II. ifj. Józsa Pál

III. Kovács Kinga

A gyermek kategória győztesei:

I. Kiss Virág

II. Csurár Brúnó

A helyezettek érem, oklevél díjazásban részesültek, s valamennyien egy-egy pólót kaptak ajándékba. A gyermek kategória győztese egy szákot is kapott, melynek a továbbiak során jó hasznát fogja majd venni. Minden gyermek résztvevőt egy-egy tábla csokoládéval és festékkészlettel is megleptünk, hiszen ők a jövő horgászai, és többeknek ez volt az első versenye. A felnőttek pedig egy-egy kisbatyut vehettek át, biztosan lesz mit beletenni majd.

A közös ebéd most sem maradt el, virslit főztünk erre az alkalomra, amit jó étvággyal meg is ettünk.

A XIV. Nagy Ho-Ho-Ho Horgászkupa segítői, támogatói:

Fábián Istvánné, ifj. Gyebnár Tibor, Horváth Judit, Horváth László, Kovács Tünde, Barangoló Közhasznú Egyesület, Végegyházi Sporthorgász Egyesület.

Horváth Judit