Barangoló Bejárós Tábor 2014 – Tábori Napló

 

12. nap

A délelőtt első felében a táboros Ki Mit Tud? vetélkedőnket rendeztük meg, melyre a gyerekek a múlt hét óta készültek. Volt itt tánc, ének, szavalat és hangszeres zene is.

Nem csak a fellépők, de a közönség is nagyon lelkes volt, hiszen nagy-nagy tapssal jutalmazták az előadókat. A zsűri, mely a táboros segítőkből állt, rövid eszmecsere után eldöntötte a verseny helyezettjeit is, akik nem csak ajándékot kaptak, de a táborzáró ünnepi műsoron is felléphetnek majd.

A BB Tábor Ki Mit Tud? vetélkedőn első helyezést Csurár Martin, második helyezést Nagy Virág és Szabó Dóra, harmadik helyezést pedig Sipos Dominika ért el. Gratuláltunk nekik, s végül mindenki megérdemelte a különjutalmat, a sárgadinnye szeleteket.

 

A továbbiakban jöhetett a törzsi vásár, avagy a csere-bere. A gyerekek válogattak megunt játékaik között, természetesen szüleik tanácsát is kikérve, s elhozták a táborba.

Itt kirakodva portékájukat, s megszemlélve a társaik által hozottakat, cserélhettek egymással. S ha az alku megköttetett: „csere-bere fogadom, többet vissza nem adom!” Még délután is köttettek csereszerződések, s megfontoltak voltak a táborosok, mert senki sem bánta meg a saját alkuját.

Ebéd után ma is ünnepeltünk, Diósi Rolit köszöntöttük fel névnapja alkalmából.

 

Örülvén a szabadban töltött játék lehetőségének, a foci, a játszótér, a homokozó, a fáramászás és az egyebek mellett pétanque bajnokságot hirdettünk délután, mely izgalmas időtöltésnek bizonyult.

Barangoló Közhasznú Egyesület