Barangoló Bejárós Tábor 2014 – Tábori Napló

13. nap

 

A mai napunk az egészséges táplálkozás körül forgott, meghívott vendégeink jóvoltából.

Elsőként dr. Turcsán Judit beszélgetett a gyerekekkel a témáról. Segítséget is hozott, az ételpiramist, melyet a nagyobbaknak nem is kellett külön bemutatni. Sorba vették a szinteken „lakó” ételcsoportokat, mi micsoda, mennyit fogyasszunk belőlük és hogyan. Nagyon büszkék voltunk táborosainkra, hiszen sok-sok ügyes válasz érkezett Judit néni kérdéseire, nagyon tájékozottak voltak e területen.

Végül a kiürített piramisba is sikerült visszatenni az ételeket, mindet a megfelelő helyre. Ha ilyen ügyesek vagyunk elméletben, biztosan a gyakorlatban is igyekezni fogunk egészségünk érdekében helyesen táplálkozni. Legalábbis megpróbáljuk!

Ennek érdekében ezen a héten is közös salátakészítésre került sor. Ebben Venyercsan Csaba szakács volt a gyerekek segítségére, aki szépen sorban megdolgoztatta a gyerekeket annak érdekében, hogy a sok finom és egészséges alapanyagból elkészüljön a mai ebédünk.

A franciasaláta mellett zöldségsalátát és gyümölcsös salátát is készítettek, melyhez nagyon finom szósz is sikeredett. Öröm volt nézni, hogy az apró kezek milyen szorgosan tevékenykednek, s a végeredmény nem mindennapi látvány volt. Mert ahogyan Csaba mondta, az ételnek a díszítés olyan, mint a háznak a háztető.

Időre tettünk-vettünk, dél előtt fél órával el is készültünk, s egy nagy örömkiáltással ünnepeltük meg az eseményt. Ugyanis pont ugyanebben az időpontban a mezőhegyesi táboros gyerekek is kiáltottak egyet, s a két település között csak találkozott a gyerekzsivaj!

Barangoló Közhasznú Egyesület