Barangoló Bejárós Tábor 2014 - Tábori Napló
18. nap

Szerdán harci kiképzésben vettek részt a táborosok. Az előkészületeket a Barangoló Íjász Klub tagjai tették meg Laci bácsi segítségével. Az íjak és a nyilak felcsigázták a gyerekek érdeklődését, de a céllövés előtt be kellett melegíteni.

Erre az udvaron lévő földbe ásott gumikerekeket használtuk fel. Szépen sorban indulva mindenkinek ötször kellett a gumisort átugrálni a gumisoron, ki mennyit bírt, hiszen egyre nagyobbak voltak a karikák.

Ez után kötélhúzás következett, fiúk a lányok ellen. Háromszor tették próbára erejüket a csapatok, mindháromszor a lányok nyertek. A fiúk „büntetésből” újból ugráltak a karikákon át, de szinte minden leányzó is velük tartott.

A szökdécselés után következett a komoly harci feladat, az íjjal való lövés. Ilyenkor a legfontosabb a szabályok betartása, a a fegyelem. Ezzel mindenkinek tisztában kell lenni! Majd következik a helyes testtartás, az íj helyes tartása, a célzott lövés leadásának fortélyai.

Szerencsére a táborosok között többen gyakorlott íjászok, akik először bemutatták, hogyan kell lőni, majd társaikat is segítették abban, hogy kipróbálhassák ezt az érdekes sportot. Volt, aki vállalkozó szellemű volt, volt akit az elején noszogatni kellett, de a hármas lövéssorozat után mindenkinek tetszett az íjászat.

Ezt követően négy íjászklubos érdekes bemutatóval mutatta be, milyen is lehetett, amikor a magyarok nyilaitól félt a világ. Egyszerre lőtték ki nyilaikat, s most nem a pontosság, hanem a gyorsaság volt a lényeg. Lenyűgöző sorozatot adtak le. Majd ismét jöhettek a lövéskísérletek, aki még szeretett volna íjjal lőni. Több táboros fejében megfordult, érdemes lenne majd még íjászkodni.

Barangoló Közhasznú Egyesület