Csak néhány óra…

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2014. szeptember 6-án délelőtt önkéntes akciót szervezett a végegyházi Bucsek iskola udvarán. A szeptemberi iskolakezdés kényelmesebbé tétele volt a célunk.

Az iskolakezdése közben a sok tennivaló mellett fontosnak éreztük azt is, hogy a nebulók a szünetekben rendezett és biztonságos udvaron játszhassanak. A nyáron túlnőtt fák és akác surják eltakarítása és a kerti padok felújítása volt a tervezett feladat.

A szerszámokat és szükséges anyagokat a Barangoló Közhasznú Egyesület biztosította, a munkaerőt pedig az önkénteseink adták. Így nem maradt más hátra, mint a szomorkás csepergő eső ellenében nekifogni.

Egyesületünk önkéntesei tevékenyen töltötték ezt a szombat délelőttöt, mindenki talált magának testhezálló feladatot. Egyrészt elszállításra kerültek az iskola udvarán hagyott faágak, s a balesetveszélyes letört ág is le lett fűrészelve. E mellett a többi fa frizurája is fazonra lett igazítva, hogy lelógó ágai ne zavarják a gyerekeket játék közben.

Az akác surják sem csúfítják már a kerítés tövét, mind ki lett vágva egytől egyig. A szabadtéri faasztal és a padok bizony már jó régen voltak lekezelve, most ezek is le lettek festve illetve lazúrozva, hogy így megszépülve tartósságukat tovább növeljük. Természetesen a levágott zöld hulladékot sem hagytuk ott, azokat is mind elvittük onnan, hogy az összkép szép legyen.

A néhány órás munka végeztével megpihenve gyönyörködtünk még munkánkban, de az igazi kritikusok az iskolába érkező gyerekek voltak. Hiszen most már bátran játszhatnak az udvaron, nincs akadály útjukban, s nagyobb öröm a szép barna padokra is leülni.

A Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola Végegyházi Telephelye két alsós osztályának szereztünk örömet segítségünkkel, s most is mindenkit biztatunk arra: Legyél Te Is Önként-S!

Barangoló Közhasznú Egyesület