Hetedízben horgásztunk együtt

Hetedik alkalommal került megrendezésre a Nagy Ho-Ho-Ho Horgászverseny, a Száraz-ér zsilip felőli szakaszánál, 2014. szeptember 27-én délelőtt, a Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület rendezésében.

Szép napsütéses idő köszöntött ránk ezen a szombat reggelen, bár az előző esti felhőszakadás nem múlt el nyomtalanul. A zsilip felé vezető út olyan sáros lett, hogy igazán extrém körülmények között tudtunk odáig eljutni. De aki eljött horgászversenyünkre, az igazán nem bánta meg.

Hagyományosan reggel nyolc órakor kellett a versenyzőknek regisztrálni a helyszínen, s az idén rendhagyó módon senki sem késett. Horváth László, a Végegyházi Sporthorgász Egyesület elnökségi tagja köszöntötte a megjelent versenyzőket és szurkolóikat, majd a verseny szabályait mondta el. De a legtöbben „régi motorosok” voltak, évről évre eljárnak e nagy megmérettetésre, így ezzel nem kellett sok időt tölteni.

Ezután a helyek kisorsolása következett, s hamarosan indulhattunk kijelölt helyünkre. Háromnegyed kilenckor hangos dudaszó indította a horgászversenyt. Jöhetett a szerelés, az etetés, a csalizás. Mindenki saját elképzelése szerint próbálta horogra csalni a Száraz-ér halait, több-kevesebb sikerrel.

Volt, aki rögtön az elején fogott halat, volt, aki később, volt aki sajnos a végéig sem, de reménykedni végig lehetett. A folyamatosan fújdogáló szél pedig csak fokozta az izgalmakat, hiszen nem volt könnyű úgy bedobni, hogy ne akadjunk be a nádba, s a kiszemelt területen landoljon a csalival felszerelt horog. A verseny közben pedig jöttek-mentek a hírek, – a szurkolók jóvoltából – ki mennyi halat fogott már.

Hamar elérkezett a dél, s a dudaszó megszólalásával véget ért a hetedik horgászversenyünk. Újabb izgalmas pillanatok következtek, hiszen a végeredmény megállapításához következett a kifogott halak mérése. A versenyzők sorban érkeztek Gyebnár Tibor patikamérlegéhez, hogy elérkezzen az igazság pillanata.  A közel húsz versenyző figyelmesen követte az eseményeket, nem csak a saját, de sporttársaik eredményeit is. S ezután már nem maradt más hátra, mint az eredményhirdetés.

Hagyományainkhoz híven elsőként a legfiatalabb – Sipos Biankát -, és a legidősebb versenyzőt, Tóth Aladárt ajándékoztuk meg.

A VII. Nagy Ho-Ho-Ho Horgászverseny felnőtt korcsoportjában első helyezést ért el Molnár László, második Kopócs Kornél, harmadik pedig Kovács Kinga lett. A gyermek kategóriában csak ketten fogtak halat, közülük első helyezett Kovács Dávid, második pedig Kopócs Krisztián lett.

Természetesen az oklevelek mellett meg is ajándékoztuk a helyezetteket. Ezzel azonban még nem ért véget a verseny záróaktusa, hiszen az is hagyomány már nálunk, hogy az előző évi nagy ho-ho-horgászt egy halacska plakettel ajándékozzuk meg. Most is így történt. Az előző évi bajnokot, Molnár Lászlót szólítottuk, aki ebben az évben is az abszolút győztes lett. Így tehát Laci csak rövid időre hozta vissza a nagy horgászkupát, hiszen egy évig ismét büszke tulajdonosa lett a NAGY HO-HO-HO HORGÁSZKUPÁNAK.

 

A közös fénykép elkészítése után pedig végre megpihentünk egy-egy tál finom bográcsos paprikás krumpli mellett, amit a verseny alatt főztek lelkes önkénteseink. Jót beszélgettünk mellette, s abban megegyeztünk, ha nem jön közbe semmi, jövőre ugyanitt találkozunk.

A horgászverseny támogatói: Kovács József és családja, Végegyháza Községi Önkormányzat, Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület, segítői pedig Gyebnár Tibor, Lipták Lilla Kitti, Takács Márk, Tóth Aladárné, Tóth Piroska és Tóth Zoltán. Ezúton is szeretnénk nekik köszönetet mondani!

Horváth Judit

Fotó: Horváth László, Takács Márk, Tóth Zoltán