Íjász verseny

A Barangoló Íjász Klub tagjai verseny keretében mérték össze tudásukat a Közösségi Házban 2014. október 9-én délután.

A Barangoló Közhasznú Egyesület íjász klubja ősztől néhány új taggal gyarapodott, akik még soha nem versenyeztek. Nagy örömmel készültek tehát erre a napra, hogy bebizonyíthassák, ők is sokat tanultak ez alatt a néhány hét alatt. Hiszen csütörtökönként nagy lelkesedéssel járnak az edzésekre, ahol nem csak az íjászat technikáját, a pontos célzott lövések leadásának fortélyait tanulhatják meg a fiatalok, hanem az együtt töltött egy-két órában sokat beszélgetnek, játszanak.

Délután négy órakor Horváth László, a klub vezetője igazította el a versenyzőket, valamint a versenyt is ő vezényelte le. Hogy egyenlők legyenek az esélyek, különböző távolságról lőttek a kis illetve a nagy íjjal lövők, a kisebbek illetve a nagyobbak.

A próbalövést követően öt hármas sorozattal vették nyílzápor alá a lőlapot, kisebb-nagyobb sikerrel.

 

 

A tizenkét versenyző a közel egy órás verseny után sütievés és üdítőzés közben latolgatta az esélyeit, de hamarosan megszületett az eredmény is, melyet Horváth László hirdetett ki.

A helyezetteknek Takács Márk adta át az oklevelet, valamint az érmeket. Az aranyérem boldog tulajdonosa Sárközi József lett, az ezüst érmet Diósi Roland, a bronzérmet pedig Deák Henrietta nyerte meg az összesített pontszámok alapján. S aki most nem ért el helyezést, már tervezgette, hogy tavasszal, a következő íjászversenyen jobban teljesít, hiszen bőven van még idő gyakorolni. Addig is a csütörtökönkénti edzéseken csiszolhatja mindenki íjász tudását, a Barangoló Közösségi Házban.

Barangoló Közhasznú Egyesület