Őszi szünet a Civilek Házában

Az őszi szünet első két napján, 2014. október 24-25. között színes programokkal vártuk a gyerekeket és a felnőtteket a végegyházi Civilek Házában.

Péntek délután két órától megtelt közösségi házunk. Először a kézműves foglalkozásé volt a főszerep, ahol a téma az ősz volt. A megunhatatlan színezésen kívül őszi levélcsodákat és tüskés sünikét is lehetett készíteni, többféle variációban.

Közben a táncos lányok próbája is adott egy kis látnivalót. Nem csak a gyerekek, de a nagyobbak is lelkesen alkottak, majd az udvaron jöhetett az íjászat.

A jártasabb íjászok segítettek a gyakorlottabbaknak, így mindenki próbára tehette ügyességét. Szerencsére az idő is kedvezett nekünk, hiszen az eső délutánra már elállt.

Nem feledkeztünk el a halloween hagyományáról sem, öt szép kerek sütőtök várta, hogy a tökfaragásban is ügyeskedjenek a jelenlevők.

Az elkészült töklámpásokba mécsest is tettünk, hogy a Barangoló Közösségi Ház színpadán elhelyezve a végegyházi járókelők is gyönyörködhessenek az alkotásokban.

Sötétedéskor gyönyörűen világítva pompáztak nálunk, s a gyerekek esti bújócskázás közben még szellemhangokkal is aláfestették a halloween napi hangulatot.

A délutáni történések mellett gondoltunk a korgó gyomrokra is, begyújtottunk a kemencébe, ahol finom pizzát sütöttünk. Hat tepsi pizza készült folyamatosan, melyet szorgosan el is pusztítottunk.

A következő napon kilenc órakor gyülekeztek vendégeink, a II. Rongylabdabajnokság második fordulójára került sor.

Kezdetben csak a rongylabda rúgása és a meleg tea melegítette a résztvevőket, majd előbújt a régen látott nap is. Az amúgy is vidám társaságnak így még jobb kedve kerekedett, s a résztvevő négy csapat végig jól szórakozott a lejátszott mérkőzések alatt.

Délre most is készítettünk szendvicseket, épp időben! Az utolsó meccset követően már mindenki megéhezett, de természetesen nem fáradtunk el. Rövid játék az udvaron, hintázás, libikókázás, foci, majd jöhetett a folytatás.

Túrára indultunk, melynek első állomása most is az épülő horgásztó volt. A sok eső miatt a medrébe most nem tudtunk belemenni, de volt bőven látnivaló.

S bár cipőnkön néhány kiló sarat biztosan végig cipeltünk, de azért megérte. Merthogy másztunk kavicshegyet, végigmentünk a kiserdőn is, s a lődomb lejtőjén is volt, aki többször le-felszaladt.

S ha nem is a legtisztábban érkeztünk haza, nagyon jól éreztük magunkat.

A gyerekekkel megbeszéltük, hogy az őszi szünetben minden délután, háromtól hatig nyitva lesz a Civilek Háza, szeretettel várunk mindenkit. Lehet pingpongozni, focizni, társasjátékozni, filmet nézni, a gyerekek kívánsága szerint. A hely adott, a lehetőség megvan, a többi már a gyerekeken múlik!

Horváth Judit