Rongylabdabajnokság a tavasz első napján

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2015. március 21-én délelőtt rendezte meg a II. Végegyházi Rongylabdabajnokság harmadik fordulóját a Közösségi Házban.

Egyesületünk Barangolások az Egészség Földjén című programjának egyik nagy sikerű rendezvénysorozata volt a rongylabdabajnokság, ezért tavaly ősszel úgy döntöttünk, hogy a támogatási időszak lezárulta után is a rongylabda rúgására buzdítjuk a fiatalokat.

Nem mindennapi élményt jelentett az előző négyfordulós bajnokságunk, hiszen a rongylabdával egészen másképp lehet és kell focizni. Ez számtalan mulatságos helyzetet is eredményez, mely ilyenkor a kiapadhatatlan jókedv forrása is egyben. Talán ez is az oka, hogy szívesen jönnek a játékosok, s egy-egy csapat összetétele is változó.

Szombat reggel szép tavaszi idő köszöntött ránk, s az érkezőket már az előkészített pálya várta. A versenybíró hagyományosan Takács Márk volt, aki a forduló kezdetén ismertette a szabályokat, majd következett a sorsolás. A kétszer tíz perces mérkőzések során kicsik és nagyok együtt vállalkoztak arra, hogy a rongyból készült labdát a megfelelő irányba igyekezzenek rúgni, de legfőképpen az ellenfél kapujába.

Persze ez nem mindig sikerült, de amikor igen…, nagy volt a boldogság. A Barangoló Közösségi Ház udvaráról a nem mindennapi csata zaja és a szurkolók kiabálása keveredett, felhívva a járókelők figyelmét is bajnokságunkra. Természetesen a megfáradt játékosokat most is frissítővel vártuk, tea és szendvics pótolta az időközben megfogyatkozott energiát.

Mostani rongylabda bajnokságunk utolsó fordulójára május elsején, a Végegyházi Majális alkalmával kerül sor, amikor is kiderül, melyik csapat volt a legeredményesebb.

Barangoló Közhasznú Egyesület