Végegyháza Kupa

A Végegyháza Kupa egyéni sakk bajnokság 2015. március 22-én került megrendezésre a Barangoló Közösségi Házban, melyre a rendezők – Végegyháza Községi Önkormányzat és a Barangoló Közhasznú Egyesület várta a sakkozni szerető végegyháziakat.

A bajnokság előtt mindig felidézzük a régi szép időket, amikor a Szlamcsik András vezette sakk kör keretein belül űzték e sportot a helyi felnőttek és gyerekek. Sok szép emlék kerül elő, s ezért is van, hogy bár jóval kevesebben, de mindig jönnek az azóta is megrendezésre kerülő Végegyházi Kupára a sakk helyi szerelmesei. A kupa még a régi, s talapzatán már csak egy hely van az eddigi győztes 14 név mellett. A mai vasárnap délelőtt dől el, vajon ki lesz idén a bajnok.

A versengést hagyományosan Baráth Mihály nyitotta meg, aki midig is szívén viselte a végegyházi sakkélet sorsát. Majd Kovalcsikné Borombós Edit, aki most is szívesen elfogadta a versenybírói tiszt nemes feladatát, mondta el a verseny szabályait, valamint az első forduló párjait is kihirdette.

Kezdődhetett a küzdelem. A következő órákban a főszerep a sakkfiguráké volt, ki hogyan lépett, milyen lépések voltak nyerők, melyek voltak kevésbé nyerőek. E mellett hétköznapi kérdések is előkerültek. Persze csak a fordulók szünetében, mert a mérkőzések alatt síri csend volt.

Volt, aki hamarabb készen volt egy-egy játszmával, s ilyenkor belekukkanthatott játékostársai mérkőzésébe is. Mint mindig, most is volt olyan játszma, melyet izgatottan figyeltek a jelenlévők, az utolsó pillanatig. A szünetekben a beszélgetés mellett a frissítők is felüdítették a játékosokat, s jöhetett a következő forduló.

Hagyományosan hétfordulós svájci rendszer szerint került megrendezésre a bajnokság, ahol a helyezések eldöntésében a megszerzett több pont számított.

A hét forduló lejátszása után került sor az eredményhirdetésre, melyet versenybírónk, Editke hirdetett ki.

Az I. helyezett Szlamcsik András lett, aki ezzel elnyerte a Végegyháza 2015. év egyéni bajnoka címet, s ezzel egy évig büszke tulajdonosa az ezzel együtt járó vándorserlegnek.

II. helyezett: Klovács János,

III. helyezett: Fülöp József

A helyezettek oklevelük és érmük mellett egy-egy pólót kaptak ajándékba.

További eredmények:

IV. Sári Norbert

V. Fülöp Sándor

VI. Sári Márk

VII. Garamvölgyi Zoltán

VIII. Kiss Károly

IX. Szemerédi László

Minden versenyzőt megajándékoztunk egy-egy emléklappal és pólóval, csakúgy mint a legidősebb játékost – Szemerédi Lászlót – és a legfiatalabb játékost, Sári Márkot is, valamint vendég játékosunkat, Kovalcsik Anettet is, aki bár versenyen kívül, de minden fordulóban játszott az éppen pihenő játékostársával. A közös fotót követően az immár megterített asztalhoz ültünk, hogy a finom ebéddel tegyük fel a koronát a mai napra.

A Végegyháza Kupa egyéni sakk bajnokság segítői, támogatói:

Horváth Judit, Horváth László, Kovalcsikné Borombós Edit, Sári László, Sárközi József, Takács Márk, Barangoló Közhasznú Egyesület, Végegyháza Községi Önkormányzat, Végegyházi Sporthorgász Egyesület.

Jövőre ugyanitt találkozunk!

Barangoló Közhasznú Egyesület