Barangoló Bejárós Tábor 2015– Tábori Napló

Első hét

A Barangoló Közhasznú Egyesület július 6-tól immár hetedik alkalommal szervezi meg Végegyházán a bejárós tábort, és egy hónapon keresztül nyújt remélhetőleg feledhetetlen élményt. Az itt történt eseményekről most is napi rendszerességgel olvashatnak látogatóink.

 

Írta: Horváth Judit

5. nap

Látogatás a véradásra

A múlt héten Elek Jánosné Julika, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára, meghívta a táborosokat, látogassák meg idén is a véradást. Így hát felkerekedtünk, s elmentünk a művelődési házba, hogy mindent megtudjunk erről a fontos eseményről.

Merthogy azt már a gyerekek is tudják, milyen fontos vért adni, de azt, hogyan történik, most élőben is láthattuk. A véradó orvos és asszisztensei sok mindent elmondtak, megmutattak, s ha valami nem volt világos, bármit kérdezhettek is a táborosok.

Láthattuk, milyen állomások vezetnek a véradáshoz, közelről láttuk magát a véradást is. Kipróbálhattuk a véradó székeket is, ami nagy élmény volt! Julika ajándékkal is kedveskedett a gyerekeknek.

Visszatért a jó idő, végre ismét birtokba lehetett venni a kinti játékokat. Ezt az örömet még tetézte, hogy előkerült a részeges szemüveg is.

Nagy derültség övezte kipróbálóit, hiszen a torzító lencsén át mulatságos helyzetek közepette került át egyik székről a másikra a teli pohár víz.

A tábori tv e heti adásának zárásaként kiderült, kinek melyik nap tetszett a legjobban. Mert, hogy az első hetünk véget ért, a BB Tábor negyede áll mögöttünk. De még van három hetünk együtt, sok-sok tervvel és élménnyel!