VIII. Nagy Ho-Ho-Ho Horgászkupa

A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület horgászversenye ezúttal a Végegyházi Horgásztavon került megrendezésre, 2015. szeptember 26-án.

Hagyományos horgászversenyünket sajnos nem tudtuk megrendezni megszokott helyszínünkön. A Száraz-ér vize itt, Végegyházán ugyanis még mindig alkalmatlan a horgászatra. Sajnos vizet is alig találni benne, érthetetlen módon, pedig másutt jóval magasabb vízállást látni. A sporthorgászok segítségével oldottuk meg a helyzetet, idén horgásztavukon versenyeztünk. Most is két kategóriában hirdettük meg a versenyt: gyermek és felnőtt kategóriában.

Kora reggel jókora zuhé volt, s mi szervezők is szkeptikusak voltunk az ügyben, lesz-e ma verseny; a versenyzőkre bíztuk a döntést. S mivel a versenyre nevező horgászok közül tizenhárman eljöttek, vállalva az időjárás viszontagságait is, tudtuk, hogy nyert ügyünk van. Később azért ránk mosolygott a szerencse, hiszen elállt az eső. A regisztrálást követően Horváth László mondta el a szabályokat.

Most is egy úszós készséggel és egy horoggal lehetett horgászni a kishalakra, mint ahogyan az eddigi megmérettetéseknél megszokott volt. Bár a tó bővelkedik pontyokban, ezen a versenyen nem rúghattak labdába, vissza kellett dobni őket. Csak a kishalak voltak a nyerők. S természetesen az elsőségért minél nagyobb tömegben kellett kifogni őket.

A horgászhelyeket ezt követően sorsoltuk ki, a regisztrációs sorrend szerint húztak sorszámot az érintettek. A helyek elfoglalása után dudaszóval kezdődött a versengés. Jöhettek a csodacsalik, egyéni módszerek, s az első halacskák is igen hamar megérkeztek.

Közben az ebéd előkészületei is megtörténtek, szokás szerint paprikás krumplit főztünk bográcsban á’la Mikula István. Ínycsiklandozó illatok, jóízű beszélgetés, nagy-nagy türelem jellemezte a délelőtti horgásztavat.

Szurkolók is jöttek-mentek, kíváncsian figyelve a gyarapodó eredményeket. Gyorsan haladt az idő, pontban délben, dudaszóval ért véget a nyolcadik ho-ho-horgászverseny.

Jöhetett a mérlegelés, melynek tisztét most is Gyebnár Tibor vállalta magára. Természetesen kíváncsiskodók is figyelemmel kísérték a mérési eredményeket, latolgatva a végeredményt. Az utolsó halacska lemérése után következhetett az eredményhirdetés.

Elsőként Molnár László, az előző évi bajnok vehette át a vándorkupát kiváltó halacska-emlékplakettet, mely tanúsítja tavalyi abszolút győzelmét.

Majd a különdíjak – emléklap és póló - átadására került sor, melyet a legidősebb versenyző, Tóth Aladár és a legfiatalabb versenyző, Zsoldi Krisztina vehetett át.

Ezt követően a két kategória győztesei kerültek kihirdetésre. A díjakat Mikula István és Horváth László adta át.

A felnőtt kategória helyezettjei:

I. Kovács Kinga

II. Kovácsné Molnár Tünde

III. Molnár László

A felnőtt helyezettek oklevelük és érmük mellett pólót kaptak ajándékba.

A gyermek kategória helyezettjei:

I. Kovács Dávid

II. Vágó Dániel

III. Vágó Brigitta

Az oklevél és érem mellet az első helyezett egy orsót, a második helyezett horgászszerelék-készletet kapott, Paulik József jóvoltából, a harmadik helyezett a Barangoló Közhasznú Egyesület ajándékát, egy Száraz-érről szóló könyvet vehetett át.

Az idén a legtöbb halat a gyermek kategória aranyérmese, Kovács Dávid fogta. Így ő lett a 2015. évi Nagy Ho-Ho-Ho Horgászverseny abszolút győztese, s egy évig boldog tulajdonosa Végegyháza község Nagy Ho-Ho-Ho Horgásza Vándorserlegének, melyet a Barangoló Közhasznú Egyesület alapított. Érdekessége a történetnek, hogy a kupát nagybátyjától örökölte, aki az előző két év bajnoka lett.

A közös fotó után pedig jöhetett a finom ebéd, megpihenhettek a fáradt horgászok, megbeszélhették a verseny izgalmas pillanatait.

Bár nagyon jól éreztük magunkat a Végegyházi Horgásztavon, reméljük jövőre ismét a Száraz-éren rendezhetjük meg a kilencedik horgászversenyünket.

A VIII. Nagy Ho-Ho-Ho Horgászverseny segítői, támogatói:

Gyebnár Tibor, Horváth Judit, Horváth László, Mezei Tibor, Mikula István, Paulik József, Barangoló Közhasznú Egyesület, Végegyháza Községi Önkormányzat és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület. Köszönjük segítségüket!

Horváth Judit

Fotó: Horváth Judit, Horváth László, Mezei Tibor