Játszott a házunk!

A Barangoló Közhasznú Egyesület játszóházzal indította három napos rendezvénysorozatát. 2015. október 24-én délelőtt a téma az ősz és a közelgő halloween volt a kézműveskedő gyerekek számára a Barangoló Közösségi Házban.

Reggel kilenc óra előtt érkeztek az első „fecskék”, akiket hamarosan újabbak és újabbak követtek. Bizony sokszor szűknek bizonyult a helyünk, de sok jó ember …

Először körbejártuk az asztalt, megszemléltük a kínálatot. Ősz lévén falevél- és süni arcocskákat lehetett vágni, ragasztani. A halloween ünnepkör egyik jelképe a tök számos elkészítési módban várta megszületését: szekrényhajtással, legyezőhajtással, különböző méretű csíkokból összeállítva.

Szellemek is készülhettek szalvétából és gézlapocskából, de hurkapálcikára is fel lehetett tekergetni. A tavalyi őszi játszóházból pedig maradt még denevér, kísértet és pók is, amelyek most is remek alkotásokat ígértek. No és pihenésképpen számtalan színező várta a gyerekeket. Választék tehát volt bőven, jöhetett a kivitelezés.

A közösségi ház benépesült, a hely szűkössé vált, de a gyerekek minden nehézségen úrrá tudnak lenni. Egymásnak adogatták az alapanyagokat, eszközöket, segítették egymást, így minden talpalatnyi helyet kihasználva elmélyülten és önfeledten dolgoztak a gyerkőcök, s közben zenét is hallgattunk, a kívánságok szerint.

Tíz óra után a szellemek megleptek bennünket lekváros kenyérrel. Most rendhagyó módon állva, eszegettünk, üdítőztünk, s mivel a szellemek összeragacsozták tízórai után a kezünket – vagy a lekváros kenyér tehetett róla – alapos kézmosás után ismét munkához láttunk.

Az elkészített alkotások pedig csak gyűltek-gyűltek. Sokan mindent kipróbáltak, hogy aztán hazavigyék és otthon kirakják kincseiket. Büszkén mutogatták, mi mindent készítettek. Igen ám, de miben vigyék haza? Nagy derültséget keltett, hogy mindenki „bugyit” kapott a kincsei számára.

S bár a játszóházas gyerekek nagyon ügyesen dolgoztak, a szellemek bizony nagy rendetlenséget hagytak a teremben, úgyhogy a résztvevők még abban is segítettek, hogy minden a helyére kerüljön, és tisztaság legyen ismét.

A játszóház végén, a közös kép készítésekor pedig büszkén mutogatta mindenki alkotásait. Jól kezdődött az őszi szünet nálunk, a Barangoló Közösségi Házban.

Mai rendezvényünket támogatta: Csurár Ákos, Horváth Judit, Horváth László.

Barangoló Közhasznú Egyesület