A Végegyházi Sporthorgász Egyesület 2017. május 1-jén rendezte meg második szezonnyitó horgászversenyét a Végegyházi Horgásztavon.

Idén március közepén nyitotta ki kapuit a Végegyházi Horgásztó, s a hosszú hétvégén invitálták a sporthorgászok versenyre e sport szerelmeseit.

Kora reggel már hét órakor gyülekeztek a horgászok idei első versenyünkre, s a tizenhat jelentkező az esélyeket latolgatva beszélgetett, s gyűjtötte erejét a megmérettetésre. Az pedig csak emelte a reggel fényét, hogy a kíváncsi potykák ugrándoztak a tó vizén, mintha méregették volna a versenyzőket. Még a nap is kisütött egy rövid időre, bizakodhattunk a mai jó időben is.

Mikula Ákos tógazda rövid technikai értekezletet tartott, elmondta, milyen csalit érdemes feltenni, milyen praktikákat érdemes követni az eredményes horgászat érdekében itt, a Végegyházi Horgásztavon.

Majd a versenyzők kihúzták a horgászhelyeket, és mindenki elfoglalta a neki jutó partszakaszt. A mai napon minden versenyző egy bottal, egy horoggal horgászhatott, akár úszós, akár fenekező készséggel.

A verseny reggel nyolc órakor kezdődött, s hamarosan meglett az első ponty is. Természetesen ezt még követte több is, de többeknek egy-két keszeg is akadt a horgára.

Unatkozni tehát nem igen lehetett, hiszen újabb és újabb fogások tartották az utolsó pillanatig életben a reményt. A kifogott halakat természetesen mérlegelés után visszaengedtük a tóba, csak az eredményeket jegyeztük fel folyamatosan pontgyűjtő lapunkon.

A horgászat fáradalmait ellensúlyozandó kávéval is kínáltuk versenyzőinket, hogy még éberebben tudják figyelni úszóikat.

Pontban tizennégy órakor zárult le szezonnyitó versenyünk, ezután került összesítésre a versenyzők eredménye.

Az idei verseny záróeseményére minden versenyző és szurkoló felsorakozott a tó eleji házikó előtt, ahol Horváth László, elnökségi tag hirdette ki a végeredményt, s adta át a díjakat.

A II. Szezonnyitó Horgászverseny első helyezettje Sándor Zsolt lett, második helyezett Kovács Kinga, harmadik helyezett pedig Vasadi Sándor lett. A mai verseny legnagyobb halát Kovács Kinga fogta ki, egy 1,54 kg-os pontyot.

A legfiatalabb versenyző Kovács Dávid, a legidősebb versenyző pedig Stefanik János volt. A verseny végén mindenkit vendégül láttunk ebédre, finom halászlével laktunk jól a nagy verseny végén.

Jól sikerült versenyt tudhatunk magunk mögött, melynek sikeréhez hozzájárultak: Balogh István, Blahó Zoltán Róbert – Mezőkovácsházi Gazda- és Horgászüzlet, Horváth László, Horváth Judit, Mikula Ákos, Megyeri Henrietta – Mezőkovácsházi Villanyszerelési Szaküzlet és Horgászbolt, Barangoló Közhasznú Egyesület, Végegyházi Sporthorgász Egyesület.

Köszönjük szépen! Jövőre találkozunk ismét!

Horváth Judit