Nem telt eseménytelenül eddig a Végegyházi Sporthorgász Egyesület nyara. Számos változás és újdonság várható az elkövetkezendő időszakban is.

Az előző elnök lemondása miatt az egyesület rendkívüli közgyűlése június 30-án új elnököt választott. Az egyesület új elnöke Mikula István lett, akit horgászaink jól ismernek, hiszen egyesületünk alapító tagja, a horgásztó építésének és üzemeltetésének egyik oszlopos közreműködője. A megbízatását a jelenlegi elnökség mandátumáig, 2019 januárjáig vállalta. Az egyesület elnökségébe került beválasztásra a jelenlegi tógazdánk, Mikula Ákos, így az elnökség létszáma újra teljes, a szabályos működés most is, mint mindig, biztosított.

A tóval kapcsolatos híreink:újdonságként jelenthetjük be, hogy az idei nyáron három alkalommal lehetőség lesz éjszakai horgászatra is. Az első ilyen alkalom július 28-án este lesz, azaz pénteken estétől szombat reggelig is lehet hajkurászni a halakat.

Az éves engedéllyel rendelkező horgásztársaink a helyi horgászrend szerint horgászhatnak. A napijegyeseknek éjszakai napijegy váltásával lesz lehetőségük, amely változatlan áron, de este hattól reggel hatig lesz érvényes. A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni, foglalt hely most sem lesz.

Rohan az idő, hiszen már a harmadik alkalommal kerül sor a Tóavató horgászversenyünkre augusztus 5-én, amire várjuk horgásztársaink jelentkezését. A verseny nagyhal-fogó, egy horoggal, szabadon választható módon, úszós vagy fenekező módszerrel lehet horgászni. A versenyen részvevő horgászokat ebédre is vendégül látjuk. Reméljük, minél többen jelentkeznek a versenyre.

Telepítéssel kapcsolatban elmondhatjuk, hogy az éves telepítési terv szerint folyik a telepítés, ebben az évben eddig7 mázsa ponty került behelyezésre, az éjszakai horgászat előtt további két és fél mázsa kerül a vízbe. Az őszi telepítés tervezett mértéke két mázsa, ezzel - a híresztelésekkel ellentétben - az éves engedélyekből befolyt teljes összeg halasításra lesz fordítva, sőt lehet, hogy még több is lesz, tekintve a közel harminc százalékos haláremelkedésre. Aki nem elégedett ezzel a haltelepítési ütemmel, az felajánlhat további összegeket saját zsebből extra telepítésekre. Köszönettel fogadjuk az ilyen felajánlásokat.

Összességében a horgásztó üzemeltetése folyamatos, a terület gondozott, a tóra öröm ránézni.Köszönet illeti ezért a halőreinket és az önkénteseinket, akiknek az áldozatos munkája nélkül nem tudnánk működni.

Horváth László