Megkezdődött a haltelepítés

A Végegyházi Sporthorgász Egyesület horgásztavának építése számos viszontagság után az utolsó szakaszába lépett. A végegyházi horgászok régi álma teljesült, hiszen sikerrel szerepeltünk a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt turizmusfejlesztési pályázaton, amely lehetőséget adott horgászturizmus fejlesztésére is. Ennek keretében építhettük meg horgásztavunkat.

A horgásztó telepítése is megkezdődött. Az első lépésben próbaként egy mázsa, 2 kilogramm átlagsúlyú pontyot telepítettünk, a jövő héten pedig további négy mázsa horogérett potyka költözik be a tavunkba. A víz minőségét szakemberrel bevizsgáltattuk, aki nagyon jónak találta, hozzájárult a telepítéshez, így elhárult az utolsó akadály is. Egyben az is kiderült, hogy a Száraz-ér vizét pusztító szennyezés idején történt lépéseink sikeresen megőrizték a vízminőséget, a tavunkat sikerült megóvnunk. Bár az ér lett volna ilyen szerencsés!

A szombati napon kerül sor a megnyitóra, amelyre meghívjuk azokat, akik segítettek a tó létrehozásában. Számukra szeretnénk megköszönni támogatásukat, azt a hihetetlenül sok önkéntes munkát és segítséget, ami lehetővé tette, hogy a nehézségek ellenére is megnyithassunk.

A horgászok augusztus másodikán reggel öt órától vehetik birtokukba a tavat, amely attól fogva a helyi és a vendég horgászok szórakozását is szolgálja. A vasárnapi nyitás után szeretettel várjuk azokat az érdeklődőket és pihenni vágyókat is, akik csak kirándulni, nézelődni szeretnének.

Az egyesület szerdán, július 27-én délután 16 órától kezdi meg az éves területi jegyek értékesítését a Barangoló Közösségi Házban, a közgyűlés által elfogadott feltételek szerint. Ami annyit jelent, hogy az idei évre maximum 60 éves területi jegyet értékesítünk elsősorban tagjaink számára, érkezési sorrendben. A nyitás napjától lehetőség lesz napijegyes horgászatra is. Napijegyet a helyszínen, illetve a Barangoló Közösségi Házban lehet váltani a nyitvatartási idő alatt. A napijegyes horgászok számát a tó foglaltsága határozza meg, a helyek elfoglalásában az érkezési sorrend dönt. A tó reggel öttől huszonegy óráig lesz nyitva a hét minden napján, az esetleges szünnapokat a facebookon, illetve hirdető táblánkon tesszük közzé.

Hosszú és viszontagságos út vezetett eddig a pontig, sokan segítettek és bátorítottak minket. E bátorítások és támogatások nélkül nem is lettünk volna képesek megvalósítani álmunkat. Akik pedig ellenünk szurkoltak, nos, nekik újabb kudarcot kell felvésniük a saját „ez sem sikerült” listájukra.

 A Végegyházi Sporthorgász Egyesület elhatározta, megtervezte, megvalósította nagy álmát, gazdagítva községünket és a közösségünket is.

Horváth László