Szezonzárás versennyel

Tizenegyes a kilencvenkettedik percben, mondta valaki a végén. A Végegyházi Sporthorgász Egyesület szezonzáró horgászversenyt rendezett a Végegyházi Horgásztavon 2015. október 18-án.

Október végén bezárja kapuit a Végegyházi Horgásztó, de az idei búcsúzás előtt még egy versenyre invitálták a sporthorgászok e sport szerelmeseit, terveik szerint hagyományt teremtve.

Kora reggel még vízpára ült a tavon, e szépséggel találták szembe magukat a gyülekező horgászok. Az pedig csak emelte a reggel fényét, hogy a kíváncsi potykák ugrándoztak a tó vizén, mintha méregették volna a versenyzőket. A rövid technikai értekezlet után a versenyzők kihúzták a horgászhelyeket, és elfoglalta mindenki a neki jutó partszakaszt.

A verseny reggel nyolc órakor kezdődött és alig húsz perc alatt meglett az első potyka is, ezt még jó pár követte az első órában, majd mintha csak megneszelték volna a pikkelyesek a veszélyt, a kapások abba maradtak. Közben Mikula Pista jóvoltából az ebédre szánt paprikás krumpli is készült szép komótosan.

Az elcsitult halak, és az egyre javuló idő elindította a bandázást a versenyzők között.  A horgászok természetesen nem unatkoztak, hol egymást ugratták, hol a frissen nősült vadkacsánk családi életét kommentálták. Az ebédig csendesen folydogáltak az események, a krumpli paprikás és az egyre javuló idő sokat emelt a hangulaton.

A halacskák is meg-megmozdultak, éberen tartva a versenyzőket. A délutáni időszakra jellemző lett az esélylatolgatás, és az, hogy egyre többen reménykedtek helyezésben. Az utolsó órában már kialakulni látszott a végső sorrend, és ez így is volt az utolsó percekig.

A verseny vége előtt öt perccel azonban egy utolsó fogásnak köszönhetően a verseny végeredménye megváltozott. Ahogy az egyik versenyző mondta, olyan ez, mint egy tizenegyes a kilencvenkettedik percben a fociban. A verseny győztese sikeresen berúgta a tizenegyest, hiszen megfogta az utolsó percekben a halat, és az így az összesen zsákmányolt három potykával aratott diadalt.

A verseny nem csak jó időt, de végig tartó küzdelmet és izgalmat is hozott. A jövő évi szezonnyitó versenyig nem lesz már lehetőség a Végegyházi Horgásztavon versenyezni, de márciusban újra várunk mindenkit.

A verseny most is alkalmat adott az önkéntestoborzásra a horgásztónál lévő Zölkéntes Pontban, a Száraz-ér védelmében meghirdetett akcióinkhoz.

Az idei verseny záróeseményére minden versenyző és szurkoló felsorakozott a díjakkal megrakott asztal mellett, ahol Mikula Ákos, a verseny főszervezője hirdette ki a végeredményt, s adta át a díjakat.

A Szezonzáró Horgászverseny első helyezettje Szél Csaba lett, aki boldogan vette át a győztesnek járó horgászbotot és orsót. A második helyezett Tóth Ferenc díja egy botzsák volt. A verseny harmadik helyezettje, Deák László fogta ki a legnagyobb halat is, így egy szák mellett egy horgász-ajándékcsomag tulajdonosa is lett.

A legfiatalabb versenyző – Tóth Bence – és a legidősebb versenyző – Grevletyi István – pedig egy-egy „miénk itt a teres” pólót kapott ajándékba.

Jól sikerült versenyt tudhatunk magunk mögött, melynek sikeréhez hozzájárultak: Korompai Sándor és Szél Csaba, Szász Pál, Mikula István, Horváth László, Horváth Judit, Barangoló Közhasznú Egyesület, Pro-It Management Kft., Végegyháza Községi Önkormányzat és a Villanyszerelési Szaküzlet és Horgászbolt (Mezőkovácsháza, Hősök tere 8.). Köszönjük szépen! Jövőre találkozunk ismét!

Horváth László