Pusztaottlakára barangoltunk

A Barangoló Közhasznú Egyesület kirándulást szervezett végegyházi gyerekeknek a pusztaottlakai Családi és gyereknap egész napos rendezvényére, 2014. május 4-én.

A tavalyi év nagy sikerén felbuzdulva, egyesületünk ebben az évben is meghirdette a végegyházi iskolások körében a gyermeknapi kirándulást, az utazást és a felügyeletet most is mi biztosítottuk. Az égiek nem voltak velünk, mert vasárnap reggelre nem csak hogy nagyon lehűlt a levegő, de az eső is csepergett.

Mégis sokan eljöttek reggel 9 óra előtt, hogy megbeszéljük, mitévők legyünk. Végül a gyerekek, a szülők és mi barangolósok közösön döntöttünk: útnak indulunk. Mivel különbusszal mentünk, úgy véltük, legfeljebb hamarabb hazajövünk a tervezettnél. Persze ez nem így történt, s egyáltalán nem bántuk meg döntésünket!

Ottlakára érve az időjárás mit sem változott, de a gyerekek, a szitáló esőben is vidáman fedezték fel velünk együtt a terepet. Elsőként pontgyűjtő füzetet kértünk, melybe a különböző feladatok végrehajtásáért kaptak pecsétet a gyerekek.

Így hát végigjártuk a Tangram, A nagy ho-ho-horgász, a Csavartorony, az Érme a mélybe, a Célbadobó, az Ormányos Jeti, a Kanalas futam, az Üsd ügyesen, az Elsősegélyteszt és a Tűzoltás állomásait, hogy igyekezzünk mindent megcsinálni, s az értük járó pecséteket bezsebelni. S közben jót szórakoztunk. Sűrű programunk volt így délelőtt, sokan még lovagoltak is, utána jól esett a finom paprikás krumpli, melyre minden látogatót meghívtak.

A judó bemutató után elindultunk az állatokhoz, s hamar kikötöttünk az állatsimogatónál. No ez igazán kedvére való volt mindenkinek, a kis állatok pedig békésen tűrték a gyerekkezek simogatását. Itt hosszan elidőztünk, aztán krosszversenyt néztünk. Ezután kétfelé vált a társaság.

A fiúk katonai járműveket néztek meg, sőt még lőhettek is, s addig a lányok az eurobungee felé vették az irányt, sorba álltak érte, hogy kipróbálhassák.

Majd újból együtt indultunk tovább az állatok további felfedezésére. Végül a nagy sátorba indultunk a színpadhoz, s napunk végén a ByThe Way és Caramell koncertje szórakoztatott bennünket.

Késő délután indultunk haza, sok-sok élménnyel, emlékkel. Nagyon jól éreztük magunkat, s egyáltalán nem bántuk meg, hogy elmentünk. Bár nem volt meleg, finom meleg teával kínáltak bennünket, de a gyerekeket szerintem kevésbé zavarta a hideg, mint bennünket, felnőtteket. Ők sokat mozogtak, mindig volt kedvükre való tennivaló, de hát ez így is van jól. Hiszen ez a nap is az övék volt!

Barangolós segítőinknek – Horváth Lászlónak, Nagy Gábornak és Takács Márknak – pedig köszönet azért, mert ezt a napot együtt töltötték a gyerekekkel!

Horváth Judit