PÁLYÁZATRA FEL, VÉGEGYHÁZIAK!

Minden támogatási ciklus egyik fontos szelete a vidéki települések esetében a LEADER támogatási forrás. Ennek első kiírásai jelentek meg a napokban, vállalkozások, kertészetek, állattartók és turisztikai vállalkozások számára. Ezek a helyi gazdasági életet erősítő források segíthetik a kisvállalkozások, kistermelők tevékenységét, a helyi igényekre szabva.

A területünkön működő Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület hosszú előkészítő munkájának köszönhetően sikerült ezt a forrást lehívni a Mezőkovácsházai járás területére is. A támogatások eléréséhez a sikeres pályázat benyújtása elengedhetetlen, ezért kell minél több forrásból információt szerezni.

Egyesületünk, a Barangoló Közhasznú Egyesület Kistérségi Civil Tanoda programjának részeként LEADER pályázati tájékoztatót tart 2017. 11. 18-án 10 órától a Barangoló Közösségi Házban. A civil szervezetek képviselőin túl szeretettel látjuk a vállalkozókat, kistermelőket valamint az érdeklődő magánszemélyeket is, akiket érdekelnek a most megjelent és a hamarosan megjelenő források. A rendezvényre természetesen - mint máskor is - a belépés ingyenes, hiszen elsődleges célunk a térség és a község fejlesztése.

A részletes pályázati kiírások - egyelőre négy kiírás - ezen a linken érhetőek el:

 https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/leaderbongeszo/leaderBongeszo.xhtml

A pályázatok 2018. január 16-tól nyújthatóak be kizárólag elektronikus úton a megfelelő pályázati felületen, ügyfélkapun keresztül van lehetőség. A benyújtáshoz elengedhetetlen a regisztráció és az ügyfélszám megszerzése. A keretösszegek, az önrész mértéke és a pályázók köre felhívásonként változik, érdemes tanulmányozni a felhívásokat, megtervezni az esetleges pályázati célokat.

A Barangoló Közösségi Házban november 20-tól szívesen nyújtunk segítséget a pályázatok tervezéséhez és beadásához, előzetes időpont egyeztetés alapján, természetesen térítésmentesen, a helyi gazdaságfejlesztési tevékenységünk részeként.

Érdemes pályázni, hiszen minden elérhető forrás segíti a térség és községünk fejlődését, erősíti népesség megtartó erejét, javíthatja a helyiek jövedelmi viszonyait.

Várunk mindenkit a november 18-i tájékoztatóra, és utána pályázati tanácsadásra a közösségi házba, hogy minél több forrást hívhassunk le településünkre. Tehát arra biztatunk mindenkit, pályázatra fel.

Horváth László