ÚTJÁRA INDULT A DÉL-BÉKÉSI BARANGOLÓ

Az idei évben alakult meg a Dél-békési Civil Szövetség, amely feladatának tekinti a térség civil szervezeteinek tevékenységét segíteni, munkájukat népszerűsíteni.

Az első lépés - a tematikus konferenciák szervezése - már szeptember óta folyik, a második fokozat, a szervezetek tevékenységének bemutatása pedig a mai napon indult. A 2018. november 15-től nyilvánosan működő Dél-békési Barangoló internetes honlap a térség szervezeteinek ad lehetőséget  tevékenységük, eseményeik, eredményeik bemutatására.

Miért is fontos ez? A szervezeteknek szüksége van a reklámra, hogy könnyebben boldoguljanak munkájuk során. Ha pályázati programot valósítanak meg, független sajtómegjelenéshez jutnak térítésmentesen, ami szintén hasznos a szervezetek számára.

A Dél-békési Civil Szövetséget az erőforrások egyesítése, a szervezetek fejlesztése és a közös célok elérése érdekében hívtuk életre.

A szövetség egy non formális, laza együttműködési lehetőség, amely a politikai irányoktól mentesen végzi tevékenységét. Elsődleges célja a közösségfejlesztés, a környezet- és természetvédelem, a kultúra, a szociális és a helytörténet területén tevékenykedő civil szervezetek közötti együttműködések koordinálása. A szervezet lehetőséget kíván adni az erőforrások egyesítésére, a közös érdekérvényesítésre, és a szervezetek hatékonyabb működésére, térségünk érdekében.   Meg kívánjuk teremteni egy független, a civil társadalom érdekeiben működő média lehetőségét. A média megjelenések fontosságát nem kell ecsetelnünk, ezért a szövetség programjában fontos szerepet kap a civil média létrehozása.

Az első lépés a Dél-békési Barangoló civil hírportál létrehozása, amelyet most indítunk, és igyekszünk a szervezetek eseményeinek, programjainak tudósításaival feltölteni.

A honlapon megjelenhet minden szervezet a dél-békési területről, amely szeretné, ha hírei, programjai megjelenjenek. Nincs más teendő, mint felvenni a kapcsolatot a honlapot üzemeltető Barangoló Közhasznú Egyesülettel, email-ban a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, vagy telefonon a 06 30 444-5766 telefonon. 

A kapcsolatfelvétel után a közlésre szánt anyagok kihelyezésre kerülnek a https://delcivil.hu/ címen található Dél-békési Barangolón. Az anyagok közlésének nem feltétele a civil szövetséghez való csatlakozás, de természetesen szívesen látunk minden valós tevékenységet folytató civil szervezetet, amely nyitott a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésre.

Lényeges hangsúlyozni, a szövetséghez való csatlakozás ingyenes, a szövetség költségeit a Barangoló Közhasznú Egyesület viseli, részben a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásából, részben pedig saját költségvetéséből, illetve kapcsolati tőkénk felhasználásából. Amíg a szövetséget egyesületünk koordinálja, ez nem is változik, hiszen nem lehet célunk a szervezetek terheinek növelése.

A közeljövőben tervezzük a honlapon publikáló szervezetek számára olyan képzés szervezését, amely segít a sajtóanyagok elkészítésében, a sajtó munka szervezésében, valamint lehetőséget ad a sajtókapcsolatok kiépítésére. A képzés után remélhetőleg még több érdekesebb hír lesz az oldalon. Természetesen most még nem minden település oldalán található hír vagy szervezet, de reményeink szerint napokon belül még többen csatlakoznak hozzánk.

Kérjük, keresse fel a Dél-békési Barangoló internetes honlapot: https://delcivil.hu

Barangoló Közhasznú Egyesület