KARÁCSONYI CIVIL KEREKASZTAL

A Civil Kerekasztal 2018. december 18-án tartotta karácsony előtti találkozóját a Barangoló Közösségi Házban.

A mai nap különleges volt a Barangoló Közhasznú Egyesület életében, hiszen a Gyűjteményes Ház megvásárlásához szükséges szerződéskötésről érkeztünk a találkozóra. Ez az esemény nem mindennapi, hiszen így Végegyháza első civil szervezeteként leszünk ingatlantulajdonosok úgy, hogy közben közösségünkért, közösségünknek, a végegyháziaknak hozunk létre a település múltját idéző közgyűjteményt. A ház vételárát pedig itt, a Civil Kerekasztalon utaltuk el, vendégeink jelenlétében.

Ezt követően a Barangoló Közösségi Ház éves működését tekintették át a megjelentek a kezdetektől. Közösségi házunk gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak szolgál hellyel, legyen az barangolós, civil vagy lakossági rendezvény. Intézményünk az idei évben 32 rendezvényt valósított meg, összesen 2525 látogató számára. A 87 szakköri foglalkozásunkon összesen 957 fő vett részt. Az egyéb szolgáltatásokat, mint az internethasználat, pályázati és civil szervezetfejlesztési tanácsadás, az adóbevallás, a horgászkártya regisztráció vagy az irodai szolgáltatások 579 fő vette igénybe. Így összesített statisztikánkból kiderül, hogy 3104 fő 869 órát töltött el nálunk különböző céllal. Lényeges elem az is, hogy továbbra is minden programot, szolgáltatást térítésmentesen nyújt a közösségi ház a végegyháziak számára.

A következő téma a szervezetek évértékelése volt, ahol mindenki elmondta az idei év történéseit, sikereit, kudarcait, és szóba kerültek a tervek is. A nehézségek ellenére minden szervezet igyekszik kitűzött céljait megvalósítani, újítani is, ha kell. S mindezt önzetlenül, szabadidejük terhére, a jobbítás céljával. A végegyházi élet sok-sok területén találkozhatunk velük, s remélem, sokan értékelik fáradozásukat nem csak most, de a jövőben is.

Természetesen elkészült a 2019. évi végegyházi rendezvénynaptár is az intézmények, szervezetek tervezett programjaival. Januárban minden postaládába szeretnénk eljuttatni, hogy a lakosok tájékozódjanak az éves programok között.

Az idei utolsó kerekasztal találkozónkon a Barangoló Közhasznú Egyesület meglepetéssel is készült. A jelen lévő szervezetek képviselőinek saját készítésű barangolós bevásárlótáskát ajándékozott, benne plüsspárnával, s a Végegyházi Barangoló karácsonyi alkalmi kiadványával, melyet hamarosan minden végegyházi lakos kézhez kap. Majd süti mellett még beszélgettünk még egy ideig, kihasználva a mai alkalmat.

Barangoló Közhasznú Egyesület