EGY SZÁZALÉK, AMI NEM EGYRE MEGY!

A magyar adótörvények lehetővé teszik, hogy az adózók a befizetett adójuk egy százalékát felajánlják egy - a nekik szimpatikus - civil szervezet részére. Ez a lehetőség már több éve fennáll a Barangoló Közhasznú Egyesülettel kapcsolatban is. Az egyszázalékos felajánlás már tizenegy éve segíti egyesületünk munkáját.

A nekünk felajánlott összeg évente emelkedik, jelezve, hogy a tevékenységünket az emberek támogatásra méltónak találták, és mi igyekszünk évről évre ezt a bizalmat meghálálni. Az elmúlt évben 290.144 forintot kaptunk, amely a működési és szakmai költségeink közel húsz százalékát teszi ki, ami jelentős, hiszen számos szolgáltatásunk léte függ a befolyt támogatásoktól. Ez a nagy összeg is oroszlánrészt vállal abban, hogy továbbra is ingyen biztosítsuk szolgáltatásainkat, illetve biztosítsuk a megszokott lehetőségeket. A költséghatékony működés és az önkéntesek által nyújtott folyamatos segítség az, ami lehetővé teszi a megszokott működésünket.

Folyamatosan nyújtjuk irodai szolgáltatásainkat, fénymásolás, nyomtatás, szkennelés, elektronikus ügyintézés, adóbevallások készítése,  tanácsadás és általános segítségnyújtás az ami ebbe a szolgáltatáskörbe tartozik. A szervezetek részére civil szervezetfejlesztési és szakmai tanácsadást, pályázati és gazdasági segítséget is nyújtunk együttműködő partnereinkkel karöltve. A civil szervezetek számos problémája könnyen megoldható, ha tudjuk, hová forduljunk. Sajnos több szervezetnek jelent problémát az egyre jobban terjedő elektronikus ügyintézés, amiben igyekszünk segíteni.

Amikor újra lehetőségünk lesz, ebben a témakörben haladéktalanul szerveznünk kell oktatást illetve tájékoztatót. Szintén új feladatunk lesz az új EU-s támogatási időszak lehetőségeinek a megismertetése a szervezetekkel. A pályázati tájékoztatókon segítenünk kell nem csak a források elnyerésében, hanem a felhasználás szabályos és maradéktalan teljesítésében is. Az elmúlt időszakban tapasztaltuk, hogy számos szervezet lemaradt forrásokról, mert nem mert, vagy nem tudott belevágni a forrás lehívásába. Ezen szeretnénk változtatni, hiszen minden lehívott központi forrás, amelyet itt a szűkebb környezetünkben használunk fel, segíti a lokális gazdaságot és a térség fejlődését.

Az egyszázalékos gyűjtés is egy olyan speciális forrás, amely segíti munkánkat, biztosítja a stabil működést, és nem utolsó sorban visszajelzést ad szervezetünk elismertségéről is. Köszönjük az eddigi felajánlásokat, és reméljük, hogy továbbra is kitüntetnek bizalmukkal, és nekünk ajánlják fel adójuk egy százalékát. Előre is köszönjük!

 Barangoló Közhasznú Egyesület

 

Barangoló Közhasznú Egyesület