ÚJRAHASZNOSÍTOTT MIKULÁS, DE RÉGI ÖRÖMÖK!

A Barangoló Közhasznú Egyesület az idén immár tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Barangol a Mikulás akcióját, amely az idén egy kicsit másként zajlott.

Az idei mikulás nem csak a gyerekek megörvendeztetésére gondolt, hanem a környezet védelmét is szem előtt tartotta. Igazi öko-mikulásként, nem csak az újrahasznosítást tartotta szem előtt, hanem az ajándékokat sem műanyag tasakba tette, hanem újrapapírból készült, könnyen lebomló papírzacskóba tették szorgos manóink az ajándékokat.

A Barangol a Mikulás akciónk már tizenkét éve gyakorlatilag az újrahasznosítás szellemében valósul meg, hiszen a használt, de jó állapotú ajándékok gyűjtésével olyan tárgyak kerülnek újra használatba, amelyek nem igényelnek nyersanyag ráfordítást, nem eredményeznek környezet terhelést. Ez önmagában is hasznos dolog, de természetesen eltörpül a végegyházi gyerekeknek szerzett öröm és boldogság mértékéhez képest.

Ha már újrahasznosítunk, tegyük alaposan, hiszen felajánlásból kapott maradék textilanyagokból készült kispárnát is talált minden gyermek a csomagjában. Az meg természetes, hogy a párnácskák mosolyognak, hiszen a legfontosabb dolog az optimizmus.

A mikulásgyár már november elsején megkezdte működését, mivel a mikulásunk nagy könyve szerint minden végegyházi csemete jól viselkedett, így teljesen jogosult lett mindenki  a mikulás ajándékaira. Dolgozgattak is a szorgos kis manók és segítőik, hogy időben elkészüljenek a csomagok, hogy azután mikulásunk kézbesítse az érintetteknek.

Fél ötkor indult útra a Mikulás és a fia, hiszen az idei évben a sok-sok gyermekhez a mikulás dinasztia vitte a csomagokat. Azokhoz a gyermekekhez, akik esetleg egy nagyon kicsit rendetlenkedtek, természetesen alig akadt ilyen, a mikulással tartottak a krampuszok is, de virgácsot azért nem vittek. Inkább segédkeztek a mikulásnak a rengeteg ajándék kézbesítésében.

Házról, házra mentek, megörvendeztetve a gyerekeket, kikézbesítve az apróságoknak a sok-sok meglepetést. Útjukat boldogság és kacagás kísérte, bizonyítva, hogy a mikulás nem más, mint a végegyházi emberek, akik minden évben gondoskodnak az övéikről.

A fizetség pedig a gyermekek öröme, aminél többet sem a felajánlók, sem a közreműködők nem várnak. A mikulás pedig holnaptól készülni kezd a következő évi akcióra, hiszen a gyerekek jövőre is várják az ajándékokat.

A mikulásgyár még nem zárja be kapuit, folytatja a termelést, hiszen a jótékonysági akció és a gyűjtés nem ért véget. Folytatódik a karácsonyi gyűjtéssel, hiszen karácsony előtt most is szeretnénk örömet szerezni néhány családnak Végegyházán. Ehhez kérjük az Önök segítségét! Sok családban rejtőzködnek a szekrények mélyén kinőtt ruhák, cipők, amelyeket már rég nem használnak, de még jó állapotban vannak. Ezeket szeretnénk összegyűjteni, hogy megajándékozhassunk vele nehéz sorsú, falunkbeli családokat. Tartós élelmiszert is szeretettel fogadunk, hogy azzal is segíthessünk!

Tudjuk, hogy a végegyházi mikulásgyár nem tudna működni az önzetlen segítő akarat nélkül.

Barangoló Közhasznú Egyesület