BARANGOLÓS KISKARÁCSONY

A Barangoló Közhasznú Egyesület ünnepi, egész napos rendezvénye 2018. december 22-én 9 órától délután 6-ig várta a végegyházi gyerekeket.

A délelőtti játszóházban üdvözlőlapokat és ajándékokat készítettünk közösen. Szeretteinket sokféle, szebbnél szebb ajándékkal szeretnénk meglepni, s ehhez kaptak most jó néhány ötletet az érkező gyerekek. Hiszen mindig az a legjobb ajándék, melyet mi magunk készítünk. Szívünket és lelkünket is beletehetjük, hogy még nagyobb örömet szeressünk. S a karácsony ünnepének épp ez a lényege.

Sokféle karácsonyi ajándéknak való ötlettel és előkészített lappal készültünk, s ezeket megszemlélve mindegyik készítésének fortélyát is megismerhették a játszóházba látogatók. A mostani ötleteket adó mintadarabok megnyerték a gyerekek tetszését, egymás után készültek a szebbnél szebb művek.

Volt, aki saját fantáziájával is kiegészítette ezeket, s ha ez másnak is tetszett, lehetett követni a példát. Alapanyagokból nem volt hiány, kartonpapír, színes lap, kivágós minták, színezők, teatasakok álltak az alkotók rendelkezésére. A nagyobbak pedig a kisebbek segítségére siettek, így mindenki úgy haladt, ahogyan szeretett volna.

Egyre csak gyűltek az elkészített ajándékok, úgyhogy mindenkinek szüksége volt egy-egy nagy papírzacskóra ahhoz, hogy az elkészített ajándékokat a hazaszállításhoz berakodja. A rendrakás és takarítás után a délutáni karácsonyi party-ra készültünk.

Közösen elkészítettük az ünnepi asztalt és a jézuska ajándékait váró asztalt, s búcsúzóul még leültünk beszélgetni a karácsonyi tervekről. Dél lévén mindenki hazament ebédelni, de 15 óra előtt sokan visszajöttek a délutáni programra. A várakozás idejére a laptopok kellemes időtöltésnek bizonyultak, de végre kezdődött a barangolós ünnepünk.

A közös éneklés után először a kisebbek, majd a nagyobbak is választottak a fenyő alá érkező plüssökből, melyek újabb szórakozási lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek.

A szaloncukor mellett finom sütemények és üdítő is akadt a terített asztalon, s utána kezdődhetett az ének és a tánc, a játék és a karaokee. Ezzel a közösen eltöltött vidám karácsonyi ünnepséggel kívántunk mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket, mely hamarosan folytatódik minden családban.

Nem csak a gyerekekre gondoltunk azonban. December hónapban jótékonysági gyűjtést szerveztünk, melyre sokan hoztak ruhaneműt. Az adományokat ezúton is szeretnénk megköszönni. Ebben az évben 10 családnak csomagoltunk, igyekezve a családtagokra személyre szabottan válogatni.

Szokásunkhoz híven december 23-án vittük ki az elkészített csomagokat, kicsit mi is hozzájárulva a karácsonyi hangulathoz. Hiszen az adományozók jó szívvel adták, mi örömmel csomagoltuk, s mindenhol szívesen fogadták a ruhaneműt. A jó tündér mindenkiben ott van!

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kíván:

a Barangoló Közhasznú Egyesület