TIZENHÁROM ÉVE VAGYUNK A MIKULÁS VÉGEGYHÁZI BESZÁLLÍTÓI!

Az idei akcióval már tizenharmadszor segítjük a Mikulás munkáját településünkön, Végegyházán. A szerződésünket még 2007 decemberében kötöttük a nagyszakállúval, tekintve, hogy temérdek megajándékozandó gyermek van, és szüksége volt kapacitás-bővítésre.

A Barangoló Közhasznú Egyesület mikulásgyára örömmel állt rendelkezésre, nem csak a kiszállításban, de az összegyűjtésben, válogatásban és a csomagolásban is segítünk minden rendelkezésünkre álló forrással. A Barangol a Mikulás akciónk az év egyik legkomolyabb jótékonysági és önkéntes eseménye egyesületünk működése során. Az egy hónapon át összegyűjtött játékok, könyvek, édességek - válogatás és csomagolás után - személyre szabottan kerülnek a végegyházi gyermekekhez, bearanyozva ezt a téli estét.

Az akciónk, bár ez nem elsődleges célja, de szolgálja a környezetünk óvását is, hiszen a játékok, könyvek újrahasznosítása csökkenti a környezeti terhelést, és az elmúlt év óta az ajándékokat sem nejlonzacskókba helyezzük, hanem a Mikulás által jóváhagyott papírzacskókba. A mai napon már csak ki kellett kézbesíteni a Barangolós Mikulásnak, valamint rénszarvasainak és a végegyházán szinte teljesen felesleges krampusznak az ajándékot. Nincs szükség nálunk a krampuszokra, hiszen itt csak jó gyerekek laknak.

A tizenhárom év alatt közel ezerötszáz gyermeket örvendeztettünk meg. Természetesen sok évről évre felkeresett gyermek van ebben a számban. Az idei évben nemzedékváltás történik, számos állandó megajándékozottunk „kiöregedett”.

Az idei évben 105 gyerekhez barangolt a mikulásunk faluszerte, nem kis örömet okozva. A decemberi akcióink ezzel természetesen nem érnek véget, hiszen már folyik karácsonyi ruha- és élelmiszergyűjtésünk, amelyet a rászoruló családoknak juttatunk el december 23-án délelőtt. Ezzel is szebbé téve a karácsonyukat.

A gyűjtéseinket sem valósíthatnánk meg az egyesület önkéntesei és felajánlói nélkül, akik önzetlen és feltétel nélküli önkéntes munkájukkal járulnak hozzá az akcióinkhoz, és számos esetben az egyesület működéséhez. S ha már december ötödike van, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez a nap az önkéntesség nemzetközi napja. 1985 óta minden december 5-én ünnepli a világ, az Önkéntesség Nemzetközi Napját. Az ENSZ közgyűlése által kezdeményezett nap üzenete, minden korábbinál nagyobb jelentőséggel bír, látva az önkéntesek szerepének felértékelődését az élet minden területén. Ez a nap ad alkalmat arra, hogy a számos segítő és önkéntes munkáját megköszönjük. Az egyesületünk már régen nem létezne önkénteseink nélkül. Köszönjük azt a sok önzetlen munkát és segítséget, amely lehetővé tette, hogy a „barangolós dolgok” megvalósuljanak! Köszönjük mindannyiótoknak!

A mai nap nem csak a gyerekeknek szerez sok örömet, hanem a mikulásoknak és segítőiknek is. Lesz miről beszélni az elkövetkező évben az Északi sarkon! Köszönjük mindenkinek a segítséget és a hozzájárulásokat, hogy az idén sem veszett el nálunk a Mikulás. Jövőre pedig nyitja kapuit a tizennegyedik végegyházi mikulásgyár, a Barangoló Közösségi Házban!

Barangoló Közhasznú Egyesület