BARANGOLÓS KISKARÁCSONY

A Barangoló Közösségi Házban karácsonyi játszóházra vártuk a gyerekeket 2019. december 23-án délelőtt.

Végre téli szünet van, elérkezett a pihenés ideje, s egyben a várakozás és a készülődés időszaka is. Hagyomány már nálunk, hogy a szenteste előtti napon még egy utolsó „hajrára” várjuk a gyerekeket, hogy együtt készítsünk még karácsonyfadíszeket és karácsonyi ajándékokat. Az asztalokon már előkészítettük a hozzávalókat, így 9 órakor már csak egy rövid „tárlatvezetés” kellett, és kezdődhetett az alkotás. Választék volt bőven, kinek mi tetszett, azzal kezdhette a munkát.

Szórólapokból vágott, különböző méretű csíkokból pillanatok alatt többféle karácsonyfadísz készülhetett tűzőgép segítségével. Sablonok segítségével térbeli képeslapokat lehetett tervezni. Kisméretű karácsonyi rajzokat vagy nagyobb téli házikót színezve, kivágva és kartonra ragasztva könyvjelzőt vagy üdvözlőlapot lehetett készíteni.

Apró hópehely, angyalka vagy karácsonyfa felragasztásával még tovább lehetett tuningolni. Lehetett készíteni többfajta angyalkát, ajándékkosarat is, bár ezekhez nagyobb kézügyesség szükségeltetett. Nagyon sokféle színezőből is válogathattak a gyerekek, ha ahhoz volt kedvük.

S most az sem okozott gondot, hová tegyék az elkészült díszeket és ajándékokat, hiszen érkezéskor minden résztvevő kapott egy-egy karácsonyi papírtasakot, névvel ellátva, ebbe lehetett gyűjtögetni a kincseket.

A lázas munka közben gumicukor, csokoládé, szaloncukor édesítette a hangulatot, sőt lehetett játszani is karácsonyi memóriajátékkal és kirakóval. 

A délelőtt ünnepi hangulatáról az alkalomhoz illő dalok gondoskodtak, a jó melegben. A gyerekek az alkotás közben tervezgették, kinek mit ajándékoznak majd, vajon mit kapnak majd karácsonyra.

 

Az izgatott, jókedvű együttlétünket idén is közös énekléssel zártuk a fenyőágak előtt, majd mindenki választhatott magának barangolós plüsst, előkarácsonyi ajándékként.

 

Ezen a napon természetesen nem csak a gyerekekre gondoltunk, hiszen idén is hirdettünk karácsonyi gyűjtést, melyre sok felnőtt és gyerekruha mellett élelmiszer felajánlás is érkezett a Barangoló Közösségi Házba. Nagyon szépen köszönjük az adományokat, melyekkel több mint harminc zsákot tölthettünk meg. December 20-án gyűltünk össze, hogy szétválogassuk ezeket több családnak, melyeket december 23-án délben szállítottunk ki, könnyítve a terheket, és szebbé téve a karácsonyi ünnepeket.

Kellemes karácsony ünnepeket kíván:

a Barangoló Közhasznú Egyesület