ÚJÉVI GÁLA 2020

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2020. január 25-én rendezte meg tizenharmadik alkalommal az Újévi Gálát a végegyházi művelődési házban.

Délután négy órától elsősorban a kisebb korosztályt vártuk, hiszen ebben az évben sok apró levélmintás rajz kiszínezésére hívtuk őket. A kis négyzeteket a 2020-as évszám kiszínezett rajza köré, a színpad alatt lévő lambérián összeillesztettük, ezzel fogadva a gálára érkező vendégeket. Az alkotókat és a vendégeket mézes és lekváros kaláccsal vártuk.

Hagyományainkhoz híven kiállítással is készültünk erre a napra, melyet az idei évben is a GyerekKuckó rajzszakköröseinek alkotásaiból állítottuk össze. A szakkör létszáma változó, elsőtől nyolcadik osztályos diákig megfordulnak nálunk. Mint az alkotásokon látható volt, örömmel próbálnak ki minden technikát, egyéni ötletekkel színesítve egy-egy témát. A kiállítást az utóbbi hónapok alkotásaiból állítottuk össze.

Újévi gálánkat a Magyar kultúra Napja alkalmából rendezzük meg immár tizenharmadik alkalommal, s idén Szabó Anita énekelte el gyönyörűségesen nemzeti Himnuszunkat. Ezzel vette kezdetét gálaműsorunk, melynek első fellépőjében messziről jött vendéget köszönthetünk. Hiszen a 82 éves Onodi Lajos Csikborzsováról, az erdélyi Hargita megyéből érkezett, hogy autentikus népzenét játsszon citeráján a végegyházi közönségnek. Lajos bácsi hamar meghódította a vendégek szívét, hiszen többször is visszatapsolták.

Ezt követően a végegyházi iskola alsó tagozatos fiútanulói botos táncot mutattak be, melyet erre az alkalomra tanultak be Paulik Margit vezetésével. A táncos fiúk nem táncoltak még, de nagyon lelkesen ropták, a nézők pedig az első perctől kezdve tapssal jutalmazta produkciójukat.

Következő fellépőink már gyakorlott néptáncosok voltak, a battonyai Szivárvány néptánccsoport lépett színpadra. Gyönyörű népviseletben, mosolygósan, pattogósan, énekelve ropták táncukat, melyekben egy-egy történet is megbújt.

 A közönség lelkesen tapsolta a ritmust, bizton állíthatom, sokan szívesen táncra perdültek volna velük együtt.

A Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola végegyházi diákjaiból verbuválódó alkalmi kórus következett.  A mostani alkalommal nagy fába vágták fejszéjüket, hiszen három Lokomotív GT slágert énekeltek nagyon lelkesen és ügyesen a gyerekek.

Egyesületünk 2008 októberében alapította a „Végegyháza közösségéért” emlékplakett kitüntetést. Ezt a díjat a Barangoló Közhasznú Egyesület elnöksége társadalmi konzultáció után adományozza évente egy alkalommal. A díjazott azon tevékenységét kívánjuk elismerni, amely a településünk társadalmi, kulturális, sport vagy közéleti fejlődését jelentősen segítette, valamint azt a közösségért végzett önkéntes munkát, amely a község életét színesebbé, jobbá tette.

Az idei évben a Barangoló Közhasznú Egyesület a Végegyháza Közösségéért emlékplakett elismerő kitüntetést a Végegyházi Sporthorgász Egyesületnek adományozta, mely idén lesz tíz éves. Az egyesület tíz éves működése alatt nem csak engedélyek kiadásával, horgászversenyek szervezésével foglalkozott, hiszen több mint száz embernek tette lehetővé a horgászvizsga megszerzését, környezetvédelmi programokat (vetélkedőket, konferenciákat, takarítási akciókat) szervezett. A Végegyházi Horgásztavat öt éve valósították meg, s azóta a környező településekről is sokan látogatják egyre szépülő partját. Szerénytelenség nélkül mondhatjuk, Végegyháza turisztikai látványossága a Végegyházi Sporthorgász Egyesület által üzemeltetett tó.

Az elismerést a Barangoló Közhasznú Egyesület elnöksége nevében Horváth Judit és Takács Márk István adta át Mikula Istvánnak, a Végegyházi Sporthorgász Egyesület elnökének.

 

A következő fellépőnk a Lobogó Láng együttes volt, melyben Szabó Anita énekelt, Kabai Gábor gitározott, vokálozott, Szőke Tamás pedig cajonon adta az ütemet. Műsorukban minden korosztály találhatott kedvére való muzsikát, sőt egy-egy ismerős dalt együtt is énekelhettünk a zenekar tagjaival. Színvonalas műsoruk méltó befejezése volt idei gálaműsorunknak, melyet most is a Képzelt riport egy amerikai popfesztiváltól Fináléjával zártunk. Minden fellépőnk ismét színpadra lépett tehát, hogy közös éneklésünk hangjaival zárjuk programunkat.

S mint ahogyan az nálunk szokás, még maradtunk egy kicsit együtt beszélgetni, nézelődni, eszegetni, ezzel zárva le a jól sikerült estét.

A 2020. évi Újévi gála közreműködői, segítői: Besenyő Veronika, Bognár Zsófia, Dékány Ildikó, Gonda Edit, Gyebnár Tibor, Gyenes Mihály, Horváth Judit, Horváth László, ifj. Horváth László, Juhász Kitti, Kassai Kinga, Kunos Ágnes, Onodi Lajos, Paulik Margit, Rádainé Kunos Klára, Szalay Vanessza, Szántó László, Takács Márk, a Lobogó Láng együttes, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai, a Szivárvány Néptánccsoport, .

Ezúton is szeretném megköszönni az Újévi gálán való közreműködésüket, segítségüket!

Az Újévi gáláról további képeket láthatnak az alábbi linkre kattanva:

https://www.facebook.com/horvathjudit.vegegyhazibarangolo/media_set?set=a.2909734025746208&type=3

Horváth Judit