ELŐVIGYÁZATOSABBAN BARANGOL IDÉN A MIKULÁS

A Barangoló Közhasznú Egyesület idén is meghirdette Barangol a Mikulás akcióját, s természetesen december 5-én most is útnak indul Mikulásunk, de egy kicsit másképpen, mint az előző években.

A vírushelyzet miatt a Barangoló Közhasznú Egyesület tavasz óta alkalmazkodott a kialakult helyzethez, csak a Családi napon és a Nagy Ho-ho-ho Horgászversenyen találkozhattunk többen, a véradásokon kívül csak a szolgáltatásainkat igénybevevők jöhettek el közösségi házunkba. Persze ez is fontos, hiszen időközben kiderült, hogy szinte a Barangoló Közösségi Ház lett az egyetlen hely Végegyházán, ahová például be lehet jönni fénymásolni. Igaz, a DJP Pontunkat is ideiglenesen be kellett zárni, de amíg lehet, a Barangoló Közösségi Ház nyitva tart, bárkinek bármilyen segítségre van szüksége, ha tudunk, segítünk.

Úgy gondoltuk azonban, hogy a Mikulásnak idén is ott a helye a gyerekek mellett, most is találkozniuk kell vele. Ennek érdekében összedugtuk a fejünket, mit is tehetnénk?! Természetesen a jelenlegi vírushelyzetben tudjuk, hogy nagyon elővigyázatosnak kell lennünk. Mit is találtunk ki?

November elején, szokás szerint meghirdettük Barangol a Mikulás akciónkat, hiszen a mikulás csomagokat idén is az önzetlen felajánlások - játékok, mesekönyvek, édességek – töltik meg. A beérkezett ajándékokat gondosan áttöröljük, a plüssöket eddig is kimostuk, hogy az ajándékozás öröme ne változzék ürömmé. Most is feltérképezzük a Végegyházán élő kisgyerekeket, megkeressük szüleiket, fogadják-e mikulásunkat. November végén pedig jöhet a csomagolás, ahogyan eddig is, de most a Mikulás segítői szájmaszkot és kesztyűt húznak elővigyázatosságból.

S hogyan jutnak el a csomagok úgy, hogy megelőzzük a fertőzésveszélyt! Ebben az idei naptár nyújtott segítséget. Ugyanis december 5-e ebben az évben szombatra esik. Mikulásunk és csapata –szakítva a hagyományokkal, hogy december 5-én, sötétedéskor érkezik – szombaton, kora délután indul majd el (szigorúan maszkban és kesztyűben), becsenget a jó gyerekekhez, s kint, a kapujuk előtt adja át a jól megérdemelt csomagot. Így a gyerekek mégiscsak személyesen láthatják majd az őszszakállút. Mert megérdemlik, hiszen jók voltak. Ezen a napon, abban a pillanatban mindenképpen.

Az már csak hab a tortán, hogy végre nem csak a szülők, a Mikulás és a krampusz, hanem a rénszarvas és a navigátor is láthatja végre a gyerekek örömét, amikor kezükbe vehetik mikuláscsomagjukat! Remélem, a 2020-as Barangoló Mikulás is emlékezetes lesz!

Horváth Judit