TAVASZI VÉRADÁS, DÍJÁTADÁSSAL

A vírus teremtette rendkívüli helyzetben lassan egy éve nincs lehetőség arra, hogy rendezvényeket szervezzünk. Kivételt képez ez alól a véradás vendégül látása. A Barangoló Közösségi Házban 2021. április 16-án került sor az idei év első véradásra Végegyházán. A mai alkalom egy kicsit több is lett, mint véradás!

 
 

A Végegyházi Vöröskereszt lelkes csapata szervezte a helyi önkéntes akciót, a megszokott szíves látással, vendéglátással. Természetesen a szigorú járványügyi szabályokat most is betartottuk, hiszen ezek alapvetőek ahhoz, hogy megrendezhető lehessen ez a klasszikus önkéntes akció.

 

 

  

Ebben a nehéz egészségügyi helyzetben különösen nagy szükség van a segítségre, melyet most is szívesen nyújtottak a végegyházi önkéntesek. Tizenheten jöttek el ma délelőtt a hívó szóra. Köszönetképpen minden véradó átvehette az Orosházi Véradó Állomás és a Vöröskereszt ajándékát, és természetesen barangolós meglepetés is várta véradóinkat.

 

A mai véradás különleges eseménye volt, hogy Ujfalusi György 80. alkalommal adott vért. Mint kiderült, 1981 óta rendszeres véradó, még a katonaságnál kezdte meg ezt a szép hagyományt, amelyet azóta is folyamatosan „ápol”. Ezt az önkéntes tevékenységet egyesületünk, a Barangoló Közhasznú Egyesület a Végegyháza Közösségéért Emlékplakettel hálálta meg. Az idei évben sajnos nem rendezhettünk Újévi Gálát, ezért ezt az alkalmat használtuk ki, hogy megköszönjük Ujfalusi Györgynek önzetlenségét.

  

 

A mai napon azokra is gondoltunk, akik településünkön az első vonalban harcolnak a járvány ellen. Ezért egyesületünk elnöksége - elismervén a településért végzett több évtizedes munkájukat, és különösképpen a jelenlegi helyzetben rájuk háruló hihetetlenül sokrétű feladat ellátásában nyújtott kiváló teljesítményüket – a Végegyháza Közösségéért Emlékplakett kitüntetést adományozta Dr. Farkas Lászlónak, Végegyháza orvosának és Engelhardt Józsefné Editke asszisztensnek. Doktor úr 1984 óta dolgozik településünkön, gyógyítva kicsiket és nagyokat, segítve a hozzá fordulókat. Edit harminc éve segíti asszisztensként munkáját, ez alatt az idő alatt fogalommá vált közösségünkben kedvessége és segítőkészsége.

 

A díjakat szerettük volna nagyobb plénum előtt átadni, de sajnos ez még mindig nem vált lehetővé, de köszönetünk és tiszteletünk értékéből ez semmit nem von le.

Kérünk mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen egészségére és a járványügyi korlátozások betartására, hogy minél előbb túl jussunk ezen a krízisen. S egyben minden véradónak és közreműködőnek köszönetet szeretnénk mondani.

Barangoló Közhasznú Egyesület