CSUDAJÓ NAP A BARANGOLÓBAN

Hosszú idő után végre gyerekzsivaj töltötte be a Barangoló Közösségi Ház udvarát 2021. június 4-én, délelőtt, hiszen a Savio Szent Domonkos Katolikus Iskola és Óvoda 1-3. osztálya ellátogatott hozzánk. Igazi gyereknapi élményben lehetett részük a kisdiákoknak, hiszen e délelőtt bővelkedett a játékban, sportban, s meglepetésben is.

 

Reggel, tízórai után indultuk el a gyerekekkel a Bucsek iskolából a Barangoló Közösségi Házba, mely a délelőtti programok helyszíne volt. A gyerekeket Ildikó néni várta cukorkával, hogy energiát gyűjthessenek a továbbiakhoz.

 

Erre szükség is volt, hiszen Laci bácsi bemelegítésként kötélhúzásra buzdította a gyerekeket, a fiúkat a lányok ellen. S bármilyen erősek is fiúk, a lányoknak sikerült őket elhúzni. No de senki sem keseredett el. Hiszen három helyszínen, három tevékenység várta a kisdiákokat. Vegyes csapatokat alakítottunk, így vándoroltak állomásról állomásra a csoportok.

A közösségi ház sportszobájában asztaliteniszezni lehetett. Itt a nagy pingpong asztal mellett mini- és midi pingpongasztal is várta a gyerekeket, s Manyi néni irányítása mellett kipróbálhatták, tanulgathatták a gyerekek, hogyan is lehet passzolgatni a pingpong labdát. Az udvaron két helyszín is várta az érdeklődőket.

Az egyiken két lőállásban íjászkodni lehetett. Laci bácsi és Kati néni segített megtanulni, hogyan kell tartani, kifeszíteni az íjat, hogyan kell célba lőni. A másik kinti helyszínen egy akadálypályán lehetett kipróbálni a részeges szemüveget, mely sok mulatságos helyzetben mutatta meg, hogy józanul kell élni.

A gyerekek lelkesen vetették bele magukat e tevékenységekbe, próbálgatták, tanulgatták az új mozgásformákat, szurkoltak maguknak és egymásnak is. Fél-fél órát töltöttek egy-egy állomáson, utána újabb meglepetés következett, Annus néni palacsintája. Megpihenve a „fáradalmak” után jóízűen falatozták a lekváros és kakaós palacsintát, üdítővel öblítve le, majd megrohamozták az udvart.

 

Hiszen számtalan játéklehetőség akadt még itt, különösen, mikor az óriás és kicsi labdák is kigördültek. Mikor megszólalt a déli harangszó, sajnos ebédelni kellett mennünk, bár szívünk szerint még maradtunk volna! De sebaj, hiszen még két meglepetés nap vár a gyerekekre a tanév végén.

A mai délelőtt segítői: Csontos Ildikó, Horváth Judit, Horváth László, Paulik Margit, Tóthné Molnár Katalin, Veszprémi Sándorné és a Barangoló Közhasznú Egyesület.

Horváth Judit