GYEREKNAPI REPETA A HORGÁSZTÓNÁL

A tanév utolsó hetét kirándulással kezdték a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola és Óvoda 1-3. osztályosai, méghozzá a Végegyházi Horgásztóhoz, a Végegyházi Sporthorgász Egyesület meghívása jóvoltából.

A gyerekek izgatottan érkeztek ezen a napon, egyrészt, mert nagyon várták már a kirándulást, másrészt az időjárás is csalóka volt, nem tudtuk esni fog-e vagy szép idő lesz. Végre azonban a nap is kisütött, s bár a szél erősebben fújdogált, tízórai után útnak indultunk.

 

A legtöbben kerékpárral érkeztek, hogy hamarabb odaérjünk. A többiek gyalogosan indultak a túrára. Kis csapatunk kitolta hát biciklijét az útra, így kerekeztünk le a tóig, ahol Laci bácsi fogadta őket. Osztályonként lepakoltuk a holminkat, majd terepszemléztük a tavat, melynek partja nyári zöld öltözetében pompázott.

  

 

  

Az energiát adó cukorka szopogatása után kétféle izgalmas program várta a gyerekeket. Pista bácsi és Julika néni a tóba engedte a Márti nevezetű csónakot, s várták az első kis csapatot, hogy a tó vízén csónakázva is körülnézhessenek. A másik helyszín a tó bal partja volt, ahol a horgászállásokat elfoglalva horgászhattak a kicsik, a két Robi bácsi segítségével.

  

 

  

Mindenki mindkét tevékenységet kipróbálhatta, senki nem unatkozhatott, de nem is lehetett. Az először türelmetlen és pesszimista gyerekek hamarosan örvendeztek az első kapások és az első kifogott halacskák után.

 

 

  

A csónakázó gyerekek pedig bejárhatták a tó felületét, közelről megtekinthették a középen terülő szigeteket, s a széltől borzolódó hullámokat. Sem ezt, sem azt nem unták meg a gyerekek, szerintem egész álló napig bírták volna.

 

 

  

Kirándulásunk egyéb meglepetéssel is szolgált, hiszen a délelőtt folyamán jégkrémezhettek is a kirándulók. Sőt nem is egyszer, hanem kétszer! Először a Végegyházi Gyermekekért Egyesület jóvoltából kóstolhatták meg e finomságot, majd később a sporthorgászok is megkínálták e finomsággal őket. Második alkalommal Robi bácsi versenyt is hirdetett: ki tudja legjobban összejégkrémezni magát. Nem is egy nyertes volt!

 

 

  

S még ezután eszegetni és iszogatni is lehetett még. Természetesen figyelmesen tanulmányoztuk a vízpart élővilágát is, s a part agyagja egyéb mókára is hívogatta a gyerekeket. Hiszen kéznél volt az agyagozás alapanyaga, csak le kellett hajolni érte.

  

  

Kevés vízzel jól formálhatóvá lehetett tenni, s mindenféle érdekes tárgyak születtek hamarosan. Persze volt, akinek a ruhájára is került agyag, de ez legyen a legnagyobb baj!

 

Temérdek élménnyel, jókedvvel teli délelőttben volt részünk, úgy látszik a gyereknap a vakáció előtt sem ért véget!

A mai nap segítői: Bognár Róbert, Csontos Ildikó, Faragó Sándor, Grevletyi István, Grevletyi Istvánné, Horváth Judit, Horváth László, Paulik Margit, Tóthné Molnár Katalin, a Végegyházi Gyermekekért Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület.

a Végegyházi Sporthorgász Egyesület