„SZABAD A VÁSÁR!” A BARANGOLÓ KÖZÖSSÉGI HÁZBAN

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2021. július 24-én 10 órától az idei év első barangolós közösségi programjával várta látogatóit a közösségi házba.

 

Hosszú ideje már, hogy a kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő ruhákat sokan elhozzák a Barangoló Közösségi Házba. Az adományozók tudják, hogy hogy ezek a csomagok jó helyre kerülnek. Most úgy döntöttünk, hogy adunk egy lehetőséget az újrahasznosításnak, s ruha-turit rendezünk.

Az adományozók örülnek, hiszen feleslegessé vált ruháik nem foglalják többé a helyet szekrényükben, s közben örömet is okoznak. Akik pedig majd kiválasztják ezeket, felújítják ruhatárukat, s ez egy fillérjükbe sem kerül. Az pedig csak hab a tortán, hogy a válogatás közben még ismerősökkel is lehet találkozni, s ez a több mint egy éves koronavírus helyzet után már sokaknak hiányzott.

Egyesületünk nagyon készült erre az eseményre, hiszen eddig hozzászoktunk, hogy nálunk mindig történik valami. A kényszerű szünet után jóleső készülődéssel vártuk a nagy napot. A ruhaadományok változatosak, tetszetősek és bőségesek voltak. Közel két órás pakolás, rendezgetés után kerültek ki a Barangoló Közösségi Ház udvarán felállított sátor alatti asztalokra, s ponyvákra szombat reggel. Közben a főzés előkészületei is megtörténtek, hiszen úgy gondoltuk, ezt az eseményt egy közös ebéddel is meg kell koronázni.

Pontban tíz órakor tárult a közösségi ház kapuja, hogy kezdetét vegye a használt ruha-turi. A látogatók számára bőséges volt a választék, akár női, férfi vagy gyerek ruhákat kerestek. A többféle méretkínálat garantálta, hogy egyre csak gyűltek a kiválasztott ruhahalmok.

Az újonnan érkezők számára is mindig maradt még válogatnivaló, nem kellett sebtében kapkodni. A vendégek egymásnak is segítettek, s még a gyerekek is találtak elfoglaltságot, míg szüleik turiztak. Közben már azt is érezni lehetett, milyen finom ebéd készül. Sokan örömmel mutatták, mit találtak, kinek szánták.

Nagyon jó hangulatban telt tehát az első barangolós ruha-turink, amelyre, aki betért, nem járt rosszul. S ha belegondolunk a ruhák újrahasznosításával a környezetvédelem malmára is hasznot hajtottunk, rendezvényünkkel lehetőséget adtunk, hogy új gazdára találjanak az adományul kapott ruhák.

Délben pedig mindenki elégedetten ülhetett asztalhoz, hogy a finom babgulyást egyen ebédre, s még repetázni is lehetett. Méltó befejezése volt ez a mai napnak.

„Szabad a vásár!” rendezvényünk a látogatók számára természetesen ingyenes volt, de az adományozókon kívül – akiknek ezúton is köszönetet mondunk – többen segítették sikerét: Csontos Ildikó, Gyebnár Tibor, Horváth Judit, Horváth László, Kassai Kinga, Mikula István, Mikula Istvánné, Sári Lászlóné, Végegyháza Község Önkormányzata, a Végegyházi Sporthorgász Egyesület és a Barangoló Közhasznú Egyesület.

Horváth Judit