CSALÁDI NAP 2021

A Végegyházi Sporthorgász Egyesület Tóavató Horgászversenye harmadik alkalommal bővült ki családi napi programokkal Végegyháza Község Önkormányzata és a Barangoló Közhasznú Egyesület közreműködésével 2021. augusztus 20-án, a Végegyházi Horgásztavon.

Kora reggel tizenhét versenyző horgász érkezett a VII. Tóavató Horgászversenyre, hogy nem csak egy kellemes napot töltsön együtt, de tudását és szerencséjét is próbára tegye. Hat órakor került sor a helyek kisorsolására, miután Horváth László ismertette a verseny szabályait.

 

A szabályok szerint ezen a versenyen csak a nagy hal - ponty, amur és csuka - kifogása számít be a verseny eredményébe, melyet 1 bottal, úszós vagy fenekező készséggel lehet megfogni.

Mindenki elfoglalta a helyét, elővette szerelékét, csoda csaliját, s fél hétkor megtörténtek az első bedobások is. Az első halakra nem is kellett olyan sokat várni, s a kifogott halakat mérlegelés után kíméletesen visszahelyezték a tóba.

A tavalyi évhez hasonlóan délelőtt 9 órától a horgászok mellett családok, gyerekek és felnőttek is kilátogattak a tó partjára. A gyerekek is kipróbálhatták a horgászat örömeit, ami fontos, hiszen néhány év múlva belőlük is sporthorgász válhat majd.

A Barangoló Közhasznú Egyesület sátránál ügyességi feladatok és 3 D-s színezők várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A téma természetesen most is a víz volt! S a jutalom sem maradhatott el, hiszen mindenki békás gumicukrot vadászhatott magának energiaserkentőként. A horgászok is kaptak „doppingszert”, színes gumicukor-kukacok személyében.

Idén is elsétáltunk a közeli majorba, ahol az érdeklődők megnézhették az ott tartott marhákat és kecskéket. A sörivó verseny is látványos eseménye volt a mai napnak.

A tó árnyékos kellemes helyszíne volt Családi napunknak, ahol nagyon finom illatok szállingóztak. Készült a birkapörkölt, melyre pontban délben minden kilátogatót vendégül láttunk. A szakács és kuktái dicséretére legyen mondva, volt, aki még repetát is kért.

A horgászverseny ezután is folytatódott még a tó mindkét oldalán, egészen 14 óráig. Ekkor a gyerekek örömére Márti – a horgásztó csónakja – most is „kihajózott” velük.

 

Közben gyülekeztek a horgászok az eredményhirdetésre. Először Horváth László vette át a halacska szobrot, emlékként a tavalyi győzelméért.

A  VII. Tóavató Horgászverseny eredményei:

I. helyezett Kovács Kinga, aki egy évig őrizheti a győztesnek járó vándorkupát.

II. helyezett Kovácsné Molnár Tünde

III. helyezett Papp András

A legnagyobb hal kifogásáért járó különdíjat Vollár Norbert nyerte el.

A díjakat Mikula Ákos, a Végegyházi Sporthorgász Egyesület elnökségi tagja adta át.

A VII. Tóavató Horgászverseny és a Családi Nap támogatói voltak: Balog István, Blahó Zoltán, Bognár Róbert, Czúth Rozália, Csontos Ildikó. Eleki Ferenc, Gál Nikoletta, Grevletyi István, Grevletyi Istvánné, Gyebnár Tibor, Horváth Judit, Horváth László, Józsa Pál, Kunos Ágnes, Mikula Ákos, Vajda Norbert, a Fényes Italbolt, a Barangoló Közhasznú Egyesület, Végegyháza Község Önkormányzata és a Nemzeti Együttműködési Alap.

A díjak kiosztásával véget ért a Családi Nap, de természetesen most is volt, aki kint maradt még, hiszen olyan szép a tó, és jó itt tölteni egy kis időt!

Horváth Judit