VÉGRE ÚJRA HALLOWEENEZTüNK A BARANGOLÓBAN!

A Barangoló Közhasznú Egyesület 2021. október 30-án Halloween Partyra hívta a gyerekeket a Barangoló Közösségi Házba.

A tavalyi évben hiába várták a gyerekek, a járványhelyzet miatt nem tudtunk együtt tölteni ezt a napot. Pedig sokat emlegették a kicsik, de a nagyobbak is, milyen jó bulikat is töltöttünk együtt az előző években. Talán a kényszerű szünet lehetett az oka, de nagyon sokan eljöttek mostani rendezvényünkre.

 

  

Hiszen a gyerekek körében igen népszerű a halloween ünnepe, a tökfaragás is és a jelmezbe öltözés is. Már október első heteiben tervezgették a gyerekek- velük együtt szüleik is -, milyen ijesztő jelmezt öltenek majd halloweenkor. Persze szigorúan titokban, hiszen fő a meglepetés! No és a tökfaragás is izgalmas feladat mindenki számára.

 

  

A délután három óra körül érkező gyerekek először előtanulmányokat folytattak az interneten, milyen tököt is faragjanak az idén. Ezután csoportokra oszoltunk, hogy a kisebbek mellett nagyobbak tudjanak segíteni a tökfaragás alkotó munkájában. A tökök megskalpolása után jöhetett a tökbelső alapos kikaparása, majd az arc kialakítása: egyéni szemek, orr, száj rajzolásával, majd faragásával.

 

  

  

Hiszen ez teszi igazán élővé a töklámpást. Minden csoport nagyon igyekezett, hiszen nem mindegy, hogy milyenek lesznek az idei barangolós töklámpásaink! Munka közben energiát gyűjtöttünk, sütiztünk, üdítőztünk, hiszen a szülők bőséges finomsággal készültek a mai napra.

 

 

 

A munka elkészültével hamar rendet raktunk. A szorgos kezek hamar eltüntették alkotó munkánk nyomát. Ezután volt egy kevés időnk az udvaron játszani. A gyerekek kivitték töklámpásainkat a barangolós udvar színpadára, s természetesen le is fényképezkedtünk, a mai nap emlékül.

 

  

Délután öt órakor hagyományaink szerint ismét megnéztük Jack O'Lantern részeges kovácsmester történetét, vagyis a halloween legendáját.

 

 

 

  

 S végre megismerhettük a jelmezeseket. A résztvevők közül sokan öltöztek be rémisztőbbnél rémisztőbb jelmezbe, s persze mindannyian be is mutatkoztak a nagyközönség előtt.

 

 

  

  

Természetesen nem csak ők szórakoztak jól, de mi is, akik nem öltöztünk be. Még akkor is, ha legtöbbjük „félelmetes” tulajdonságokat meséltek el magukról. S mi nagyon-nagyon „meg is ijedtünk”, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

 

 

  

Nagyon sokan maszkírozták el magukat, nem csoda hát, hogy mindenki izgatottan várta, vajon ki nyeri az idei év fődíját, a legszellemesebb jelmezért járó tortát.

 

  

Az idei jutalomtorta kifejezetten erre az alkalomra készült, melyet Hollós Beáta alkotott és ajánlott fel a mai napra. A nagyon mutatós és fincsi tortára sokan fenték a fogukat. No, de kié lesz majd? Az nagyon ötletes jelmezek között  volt egy, melynek megjelenésekor mindenkinek elakadt a hangja, az idei év nyertese nem véletlenül ő lett. Már javában folyt a jelmezesek bemutatkozása, amikor belépett közénk a fej nélküli ember. Vagyis hát megvolt a feje, csakhogy külön a testétől, tálcán hozta magával.

 

No ez igencsak meghökkentett mindenkit, így hát egyértelmű volt, hogy nagy tapsvihar közepette ő -apukája segítségével – vehette át a halloween tortát.

 

 

  

 A nagy izgalom után pedig következett a karaoke, a tánc, a játék, s folytatódott az evés-ivás. Nagyon jól éreztük magunkat együtt!

Horváth Judit