NEM FÉLTÜNK A VÍRUSTÓL, AZ IDÉN IS BARANGOLT A MIKULÁS VÉGEGYHÁZÁN!

2021. december 5-én 13 órakor indultak útjára barangoló Mikulásaink, hogy hatvankét helyen, 143 gyereknél tegyék tiszteletüket Végegyházán, megajándékozva őket mindazzal a meglepetéssel, mely akciónk során hozzánk érkezett.

Hiszen a Barangoló Közhasznú Egyesület november elején most is közzé tette felhívását, melyben kértük a lakosságot, hozzák el nekünk a szekrények mélyén rejtőző megunt játékokat, könyveket, ajándéktárgyakat, hogy ezeket eljuttassuk a gyerekekhez. Sokan szaloncukrot, édességet is hoztak, hogy finomság is legyen majd a csomagokban. Így indult a 15 Végegyházi Mikulásgyárunk, s közben megkerestük a gyerekek szüleit, december 5-én meglátogathatja-e csemetéjüket a Mikulásunk. S a lista csak nőtt és nőtt, az ajándékokkal együtt. Hiszen idén is sok-sok felajánlást kaptunk, hogy minél kerekebb legyen majd a mikulás zsák. Folyamatosan készültek a kis kártyák is, melyen a gyerekek neve, életkora és lakcíme szerepelt, egyrészt, hogy a manók mindenkinek megfelelő ajándékot csomagoljanak, másrészt, hogy a Télapó tudja, hova és kihez kell mennie.

 

A csomagolás mindig szívet melengető tevékenység! Találgatni, vajon ki minek örülne majd. Nem egyszerű feladat, nagy odafigyelést igényel, s remélem, mindenki örömére szolgált. A hosszú lista szerint, utcánként csoportosítva végül ládákba kerültek a már kész csomagok, várva, hogy majd a rendeltetési helyükre kerüljenek.

A Barangol a Mikulás akciónk során nem csak sok gyerek számára okozunk örömöt, de az újrahasznosítás számára is adunk lehetőséget minden évben. Hiszen amit már „kinőtt” az egyik gyerek, de jó állapotban van még, az a másik gyereknek nagy örömet okoz. S mivel mikulásaink, krampuszaink és rénszarvasaink igen környezettudatosak, munkájuk megkezdése előtt még egy megtisztelő feladatuk volt. Az iskolás osztályok – az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva – pályaműveket készítettek, hulladékok felhasználásával készítettek tárgyakat. A Barangol a Mikulás aktivistái pedig kíváncsian nézték meg ezeket a Barangoló Közösségi Házban, s kiválasztották közülük a legötletesebbet. A versenyző osztályok hamarosan megkapják jutalmukat.

A zsűrizés után pedig indulhatott a mikulás-menet! A járványhelyzet miatt most is kora délután indultunk el, hogy még világosban érkezhessünk minden házhoz.

Hiszen ebben az évben sem mentünk be sehová, a gyerekek és szüleik jöttek ki hozzánk. A gyerekek versekkel, dalokkal, rajzokkal és sok-sok mosollyal örvendeztették meg a Mikulásainkat.

S az sem okozott gondot, hogy többet esett az eső, mint nem, hideg is volt, de a fehérszakállúval csak egyszer találkozhatunk egy évben. Ilyenkor minden gyerek jóvá válik, hiszen senki sem szeretne virgácsot kapni. S a krampuszok nem is adtak senkinek. Hiszen egy kis rosszaság még mindenkinél belefér. Ezt, mi felnőttek nagyon is jól tudjuk. S ígérjük, jövőre is barangolnak majd mikulásaink!

Mindenkinek köszönöm, aki felajánlásával, támogatásával segítette akciónkat, higgyék el, nagyon jó helyre ment!

Barangoló Közhasznú Egyesület