BARANGOLÓS HALLOWEEN PARTY 2022

Ritka, hogy még meg sem hirdettünk egy eseményt, de a gyerekek már várják, és készülnek rá. Ilyen volt a Barangoló Közhasznú Egyesület Halloween Party-ja, melyet 2022. október 29-én, szombat délután rendeztünk meg a Barangoló Közösségi Házban.

Már szeptemberben kérdezgették az iskolások, az idén is lesz barangolós halloween? Mert már tervezik, minek öltöznek be. Motiváció volt még a fődíjas torta is, mely a legszellemesebb jelmezes jutalma, s melyet mindenki szeretett volna megnyerni. S ha már ilyen népszerűségnek örvend egy esemény, természetesen csak igen lehetett a válasz.

 

  

Délután három órától még csak bemelegítettünk. Lehetett szellemet készíteni, melyhez csak mogyoró, szalvéta és egy kis fonal szükségeltetett, s nagyon hamar akár kiakasztható szellemes dísz készülhetett otthonra. De akár szellemes képeslapot is vághattak és színezhettek a gyerekek, melyet kinyitva az édibédi apró szellemből óriásszájú szörny vált. S persze számtalan halloweenes színezőből és foglalkoztató lapocskából is választhatott ki-ki, kedvére.

 

  

Négy óráig lassan gyülekeztek az érdeklődők, volt, aki már beöltözve jött, volt, aki ott vette fel jelmezét. Hagytunk időt, hogy mindenki elkészüljön, addig, akinek már semmi dolga nem akadt, a mécses világította sötét teremben leülve meghallgathatta a furfangos ír kovácsmester, Jack O'Lantern történetét. Persze a gyerekek nem ijedtek meg sem a sötéttől, sem az ördögtől, s így legalább megtudhattuk, miért is faragjuk ki a halloweeni tököt, s teszünk bele égő mécsest.

 

  

Mire a történet végére értünk, kezdődhetett a mulatság. Először is sütivel és szörpivel kínáltuk vendégeinket a halloweent idéző környezetben. Majd kezdődhetett a jelmezesek bemutatkozása. Persze láttuk mi, hogy ki kinek is öltözött be, de kíváncsiak voltunk a körítésre is. Még akkor is, ha legtöbbük „rémisztő” dolgokat mondott, hiszen ez hozzátartozik ehhez az alkalomhoz. S míg meséltek, mindenkit  alaposan végigpásztáztunk, gondolatban fel lehetett mérni az erőviszonyokat. Mármint, hogy vajon ki fogja majd megnyerni a fődíjas tortát, melyet idén is Hollós Beáta készített és ajánlott fel a legszellemesebb jelmezesnek. S valóban, az idei torta tetején húsz kis szellem kiáltotta, hogy: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!, két kis pókocska szövögette a torta oldalára a pókhálóját, hátha beleakad valaki vagy valami. S az illata milyen kecsegtető volt.

 

 

Persze ezt még csak mi, barangolósok tudhattuk ekkor, akik bár nehezen, de megálltuk, hogy bele ne kóstoljunk. Mivel tudtuk, hogy van még egy jelmezes, aki hamarosan érkezik majd, s így dönteni még nem lehetett, ezért székfoglalót játszottunk. Az első körben még bátortalanul és kevesen, később egyre többen beálltak vagy éppen leültek egy-egy székre, ahogy a zene diktálta. Nagyon jól szórakoztunk, majd kicsit megpihenve újra megtömtük a pocinkat.

 

  

Nehéz bolt a barangolós zsűri dolga, hiszen sok, rémisztőbbnél rémisztőbb, ötletesebbnél ötletesebb jelmez és jelmezes közül kellett döntenünk. Azt gondolom a résztvevők is egyetértettek döntésünkkel, hiszen a legszellemesebb jelmezesünk az a zombi lány lett, aki nem csak véres arcával, rémisztő beszédével, de felénk kúszó, ijesztő mozdulataival is megdöbbentett bennünket. Szerencsére mindenki megúszta a fenyegetést, így a tortát át is tudtuk adni Faragó Jázminnak, a zombilánynak. Anyukája pedig, mindenki nagy-nagy örömére, minden résztvevőt megkínált egy-egy szelettel, melyet Jazika vágott fel. Tehát nem csak a szépségében gyönyörködhettünk fődíjas tortánknak, de finomságát is megízlelhettük. TORTÁT ETTÜNK! De hogy milyen türelemmel és csendben várta mindenki a maga adagját! Így a torta feltette a koronát mai délutánunkra! A közös fotó sem hiányzott, és most Dracula fogsoros gumicukrot kapott mindenki, két körben is!

 

  

Persze utána még tánciztunk kicsit, megpróbálkoztunk az újságpapíron való táncolással is, de lassan véget ért az idei Halloween Party. Legalábbis nálunk, mert Jazika otthon is szervezett halloween napi bulit a barátainak, és tudom, hogy az is nagyon jól sikerült.

A barangolós Halloween Party támogatók, segítők:

Csurár Bettina, Diósi Roland, Faragó Jázmin, Hollós Beáta, Horváth Judit, Kassai Kinga, Kinyó Ágnes, Knyazoviczky Anett, Raffai Andrea, Takács Márk, Végegyházi Gyermekekért Egyesület.

Jövőre ismét találkozunk!

Horváth Judit