BARANGOL A MIKULÁS 2022

A Barangoló Közhasznú Egyesület Mikulásai tizenhatodik alkalommal barangoltak Végegyháza utcáin, s így 140 gyereknek okoztak nagy-nagy örömet még Miklós nap előtt.

A Barangol a Mikulás egyesületünk hagyományos jótékonysági akciója, s hogy a végegyháziak milyen önzetlenek, mi sem bizonyítja jobban, hogy most sem okozott fejtörést, mit is teszünk a mikulás csomagokba.

  

Sok családban készülnek már úgy, hogy a gyerek által „kinőtt” játékokat, könyveket behozzák a barangolóba. Mindig meghirdetjük ugyan akciónkat, melyben kérünk csomagba való ajándékokat, de sokszor már a november eleji plakát megjelenése előtt hozzák azokat. Az utóbbi időben már a gyerekek is készülnek, s kiválogatják otthon, mitől válnának meg szívesen, hogy aztán ezekkel a játékokkal másnak örömet szerezzenek. Megesik, hogy ők is hozzák be a Barangoló Közösségi Házba. Már ez is egy szeretetteljes csoda. Ugye lehet örömet okozni úgy is, hogy nem költünk pénzt, mégis újrahasznosító akciónkkal sokaknak okozunk meglepetést és örömet.

 

A csomagkészítés is örömteli tevékenység, kitalálni, vajon ki minek örülne a legjobban. Sokszor csak a gyerekek nevét, életkorát tudjuk, és csak reméljük, hogy jól döntöttünk.

 

  

A csomagolás után pedig jöhet az ajándékozás. Az évek óta bevált logisztikai technikánk segít abban, hogy olajozottan tudjanak Mikulásaink útnak indulni. Persze ehhez szükség van két Mikulásra, krampuszokra, két rénszarvasra, két szán helyett autóra és segítőikre. Merthogy a gyereksereg szerencsére bőséges. Novemberben már megkérdeztük s szülőket, kihez barangolhatunk el, s idén 140 gyerekhez látogattak el Mikulásaink, 55 különböző helyre.

 

 

  

Bár már hivatalosan nem riogat járvány bennünket, úgy döntöttünk, idén is a szabadban adjuk át az ajándékokat, így még Mikulás-nap előtt, december 4-én, vasárnap kora délután indultunk el, hogy megajándékozzuk a gyerekeket.

 

 

  

Volt, aki kicsit megszeppent a Mikulástól, de sokan verseltek, énekeltek vagy éppen furulyán játszottak a fehérszakállúnak. Sokan rajzot is készítettek, hogy ne csak kapjanak, de adjanak is ajándékot. Sőt, volt, ahol annyira várták a Télapót és csapatát, hogy sütivel is megkínálták őket.

 

 

Volt, aki megjegyezte, nem kapott virgácsot, pedig rossz volt. De a Mikulás tudja, hogy tulajdonképpen azok a gyerekek is jók, akik sok csínyt elkövetnek. Hiszen, aki hisz a csodában, csak jó lehet. A Mikulás tudja ezt, s jövőre ismét ellátogat majd hozzájuk!

Barangoló Közhasznú Egyesület