„SZABAD A VÁSÁR!” A BARANGOLÓ KÖZÖSSÉGI HÁZBAN

A Barangoló Közösségi Házban, 2023. augusztus 5-én, szombat délelőtt ruha- és könyvadományokból válogathattak a látogatók.

Hagyomány már, hogy a kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő ruhákat sokan elhozzák a Barangoló Közösségi Házba. Az adományozók tudják, hogy ezek a csomagok jó helyre kerülnek. A Barangoló Közhasznú Egyesület most is lehetőséget adott az újrahasznosításnak, s így ruha-turit rendeztünk. A ruhák mellett felnőtt könyveket is kaptunk, melyeket szintén közkinccsé tettünk. Az adományozók örülnek, hiszen feleslegessé vált ruháik, könyveik nem foglalják többé a helyet szekrényükben, s közben örömet is okoznak. Akik pedig majd kiválasztják ezeket, felújítják ruhatárukat, új olvasnivalóval gazdagodnak, s ez egy fillérjükbe sem kerül.

 

 

  

Egyesületünk nagyon készült erre az eseményre, elterveztük a pakolás rendjét, de az éjszakai zivatar újratervezésre késztetett bennünket. Mivel a fű nagyon nedves volt még reggel, így a közösségi ház melletti széles betonjárdára helyeztük el sörasztalainkat, hogy válogatás közben száraz lábbal tudjanak nézelődni leendő vendégeink.

 

 

Lelkes kis csapatunk most is kreatívan szervezte meg a munkát, a célszerűség jegyében az ablakon át pakoltunk ki, s mivel mindenki megtalálta a hozzá illő feladatot, kényelmes tempóban is hamar készen lettünk. Volt tehát időnk beszélgetni, sőt még jégkrémezni is.

 

Kilenc órakor tárult a közösségi ház kapuja, amely előtt már népes tömeg várakozott. S bár a hely egy kicsit szűkös volt, látogatóink türelmesen, egymásra tekintettel nézelődtek és válogattak.

 

 

Nagy volt a választék, akár női, férfi vagy gyerek ruhákat kerestek. A többféle méretkínálat garantálta, hogy egyre csak gyűltek a kiválasztott ruhahalmok. Az újonnan érkezők számára is mindig maradt még válogatnivaló, nem kellett sebtében kapkodni. A vendégek egymásnak is segítettek, s még a gyerekek is találtak elfoglaltságot, míg szüleik turiztak. Aki megszomjazott, hűsítő szörppel is megkínáltuk.

  

 

  

Nagyon jó hangulatban telt a Szabad a vásár, amelyre, aki betért, nem járt rosszul. S ha belegondolunk a ruhák újrahasznosításával a környezetvédelem malmára is hasznot hajtottunk, rendezvényünkkel lehetőséget adtunk, hogy új gazdára találjanak az adományul kapott ruhák és könyvek. S hogy milyen udvariasak is a végegyháziak, ezt az is példázza, hogy távozáskor szinte mindenki megköszönte a lehetőséget.

 

„Szabad a vásár!” rendezvényünk a látogatók számára természetesen ingyenes volt, de az adományozókon kívül – akiknek ezúton is köszönetet mondunk – többen segítették sikerét: Diósi Roland, Gyenes Mihály, Horváth Judit, Kassai Kinga, Kunos Ágnes, Rádainé Kunos Klára, Raffai Andrea, Sándor Abigél, Sándor-Antonyák Dóra, Takács Márk.

Jövő nyáron ismét találkozunk!

Barangoló Közhasznú Egyesület