ISMÉT BARANGOLT A MIKULÁS!

Az idei évben tizenhetedik alkalommal szervezte meg a Barangoló Közhasznú Egyesület a Barangol a Mikulás akcióját Végegyházán. Nem kevesebb, mint 142 gyereket keresett meg télapónk, aki így 59 családnál tette tiszteletét. A Mikulások, rénszarvasaik, no meg természetesen a krampuszok december harmadikán délután vették nyakukba a falut, hogy mosolyt csaljanak a gyerekek arcára.

Az ajándékokat egész évben gyűjtjük, de különösen novemberi felhívásunkra számos játékot, könyvet, édességet, szaloncukrot kaptunk. Mindig vannak, akik gondolnak ránk, illetve azokra a gyerekekre, akikhez évről évre ellátogatunk. Örömteli a sok felajánlás, hiszen jelzi számunkra a bizalmat, a kedvességet, s különösen megható, amikor maguk a gyerekek ajánlják fel játékaikat.

 

 

  

Természetesen minden gyermeket meglepett a mikulásunk valami ajándékkal, hiszen erről szól az ünnep, és mint azt tudjuk, Végegyházán csak jó gyerekek vannak, legalábbis a Mikulás és segítői szerint. A készülődés során összegyűjtöttük, ha szükséges volt megjavítottunk, vagy kimostunk minden felajánlott ajándékot, szortíroztuk életkor szerint, és a gyerekeknek névre szóló csomagokat készítettünk, segítve ezzel is a mikulás nehéz munkáját. Maga a csomagolás is nagyon örömteli tevékenység volt, hiszen ilyenkor mindig elképzeljük, mennyire fog majd örülni kis csomagjának a sok apróság.

 

 

r harmadik éve, hogy kora délután indulunk útnak, a gyerekek jönnek ki a Mikuláshoz, nem pedig fordítva. Ez az elővigyázatosság azonban senkit nem zavart. Sőt! Hiszen így hamarabb, december 3-án, vasárnap 13 órakor startoltak a szánok helyett autóink.

 

  

  

A gyermekek nagyon várták már az öreg mikulást, volt aki dallal, volt aki verssel köszöntötte, sőt! Volt, aki ajándékot is adott viszonzásként: rajzot, verset, saját készítésű karácsonyi díszeket. Hiszen a mikulással való találkozás nagy dolog ám! Majd mindenki megkapta az ajándékát, és boldogan bontogathatta kis csomagját.

 

  

Az akció során az egész falut bejártuk, és talán egy kis időre feledtettük a gondokat is. S hogy a következő Barangol a Mikulás is jól sikerüljön, már holnaptól elkezdjük gyűjteni az ajándékokat, hogy mindenkinek jusson mikulás ajándék jövőre is.

 

  

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik segítségével tizenhetedik alkalommal is meg tudták ajándékozni barangoló Mikulásaink a végegyházi gyerekeket, azoknak, akik a csomagba valót adományozták, akik a gyerekek csomagjait elkészítették, és nem utolsósorban köszönjük a Mikulások, a krampuszok és a rénszarvasok segítségét, akik a csomagokat a gyerekekhez eljuttatták.

Barangoló Közhasznú Egyesület