Miénk itt a tér

Tavaszi nagytakarítással egybekötött faültetést szervezett a Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület 2014. március 29-én délután Végegyháza községben és a Száraz-ér mentén.

Hagyomány már nálunk, hogy tavasszal számítunk Végegyháza környezetvédőinek aprajára-nagyjára. A tavaszi nagytakarításunk napján, ahogyan most is, többféle feladatot is elvégzünk.

A Száraz-ér mellett több mint két éve kihelyezett padok, asztalok ebben az évben is alapos lazúrréteget kaptak, hogy továbbra is ellenálljanak az időjárás viszontagságainak, s megszépüljenek.

A Barangoló Közösségi Ház udvarának kerítéséhez szép cserjék kerültek, még több zölddel szépítve környezetünket. A faültetési programunk már csaknem két hete tart, lassan már kétszáz fát ültettünk falu szerte.  Önkénteseinkre mindig számíthatunk!

Csakúgy, mint azokra, akik túrázni indulnak azzal a céllal, hogy a községben és a Száraz-ér mellett talált szemetet összeszedjék. Még az eddigieknél is kevesebb hulladékot találtunk, de valahogy sejtettük ezt. A sétánk fáradalmait természeti kincsünk szépsége hamar feledtette, bár az is igaz, hogy a gyerekek fáradhatatlanok.

Olyannyira, hogy visszatérve a közösségi házba, még focizni is volt kedvük és erejük. Mi pedig őket nézve, beszélgetve gondoltuk végig, mennyi mindent végeztünk ezen a napon, s milyen jól éreztük magunkat.

Környezetvédelmi délutánunkat a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázata és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

Horváth Judit

Fotó: Takács Márk