Nyilvánosságot kapott a Száraz-ér

A tömeges halpusztulás híre szárnyra kapott, s két tévétársaság is jelentkezett, hogy a Híradóban nyilvánosságot kapjon a Száraz-ér katasztrófája.

A Végegyházi Barangoló internetes honlapon 2015. június 13-án tudósítottunk arról, hogy természeti kincsünk, a Száraz-ér milyen siralmas állapotban van. Növényzete elburjánzott, közelében nagyon büdös van, és sajnos a vízben lévő halak tömegesen pusztulnak benne, s tetemük a felszínen úszik. Mint ahogyan már évek óta történik az ér végegyházi szakaszánál. Sajnos mi, itt élők tevőlegesen nem tudunk javítani a helyzeten. A helyi környezetvédők egyetlen lehetősége, felhívni a figyelmet erre az áldatlan állapotra. Így került sor a tapasztaltak leírására, majd képekkel illusztrálva került fel honlapunkra.  A Barangolón való megjelenést követően még aznap délután átvette tőlünk a cikket a BEOL, a Békés Megyei Hírlap online felülete. Innen pedig további olvasói lettek kis településünk hírének.

Nyilvánvaló, hogy nem csak nekünk, végegyháziaknak vérlázító vízfolyásunk állapota, hiszen másnap két tévéállomás riportere is érdeklődött telefonon, tudósíthatnak-e erről a hírről. Így először a TV2, majd az M1 munkatársai is eljöttek Végegyházára, meglátogatva a helyszínt, meghallgatva történetünket.

Szombaton két Híradó tudósításából is megismerheti hazánk lakossága, milyen segítségre szorul a végegyházi Száraz-ér, s reméljük, a tévénézők között olyan is lesz, aki határozott lépéseket tud tenni vízfolyásunk érdekében.

Végegyházi Barangoló