Születésnap a Katakombában

Április 3-án nem csak a karaoke volt a fontos a Katakomba Ifjúsági Klubban, hanem…

Ezen a pénteken Narkó? Drogd el! címmel kiállítást rendeztünk be ifjúsági klubunkban. A belépő fiatalok fotókon keresztül megismerhették azokat a növényeket, nyersanyagokat, melyekből a különböző drogok készülnek, s a narkotikumok hatásait is szemléltette a kiállítás adatokkal, képekkel. A klubtagok az anyagot nézegetve elmondták, hogy iskoláikban is beszélgettek a drogról, előadásokat hallgattak, filmeket néztek a témával kapcsolatban. Úgy tűnik, fiataljaink józanul mérlegelik, milyen veszélyes is ez az élvezet.

Az est fénypontja egy születésnapi ünneplés volt. Az előkészületek teljesen titokban történtek, nyitás előtt hozták le a saját készítésű tortát az ünnepeltnek, s a karaoke verseny kezdetekor gyújtották meg a fiúk a gyertyákat. A szülinapos persze mit sem sejtett, úgyhogy nagyon meglepődött a köszöntésen. A mai este így nem a verseny volt a fontos, hiszen az ünneplő fiatalok teljesen mással voltak elfoglalva. Bár a végére újra összeállt az éneklő csapat.

Ezen az estén arról is beszélgettünk, milyen programokat lehetne még szervezni. Szeretnék, ha többször jöhetnének le a klubba, és szünidőben is lejárhatnának. A katakombások tervezik, hogy május 1-én, a Végegyházi Majálison is képviseltetik magukat. Nagy döntés előtt is állnak, ki lesz a vezetőjük, aki képviseli őket a különböző fórumokon.

A Katakomba Ifjúsági Klubot és a Narkó? Drogd el! kiállítást a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

- HJ –

A fényképek elkészítésében Halász Tamás segített.