MEGKEZDTE A TERMELÉST A VÉGEGYHÁZI MIKULÁSGYÁR!

Immár tizenkettedik alkalommal kezdte meg működését a végegyházi „mikulásgyár”, amelyet idén is a Barangoló Közhasznú Egyesület szorgos kis manói üzemeltetnek. A hagyományos késő őszi, kora téli ünnepi akció elsődlegesen a gyerekeket célozza meg, de gondol a felnőttekre is.

Tizenkettedik alkalommal Barangol a Mikulás a végegyházi gyerekekhez, hogy kellemesebbé tegye a decemberi gyermekünnepet a kicsinyeknek. Amikor 2007-ben megalakult az egyesületünk, az egyik legelső programunk, akciónk lett a Barangol a Mikulás. Az első alkalommal 74 gyermek ünnepét próbálta szebbé tenni mikulásunk, aki akkor hintón járta a falut. Azóta a gyerekek száma csaknem megduplázódott, az elmúlt évben 134 gyermekhez kopogtatott a barangolós mikulás-különítmény, amelynek a létszáma is megnövekedett, hiszen a múlt évben is már két mindenre elszánt mikulás is csaknem kevés volt.

A mi télapónk rendhagyó módon működik, hiszen az ajándékosztást egy hónapos gyűjtés előzi meg, amikor is felhívást teszünk közzé, hogy Mikulásunk szeretne azoknak a kisgyerekeknek ajándékkal kedveskedni, akikhez szerényebb zsákkal érkezett eddig a Télapó, illetve megkeres minden olyan helyi nebulót, aki szívesen fogadja  a meglepetést. A mikulás így maga a település lakossága lesz, hiszen Ők adják össze az ajándékokat, valamint az idei évben a mikulás segítői helyben is készítettek meglepetést a gyerekeknek. Az akció során folyamatosan gyűjtjük a játékokat, édességet, a ruhákat a Barangoló Közösségi Házban. Évről évre fontosnak találjuk, hogy minél több könyvet adjunk a gyerekeknek, hiszen az olvasást nem pótolhatja a videojáték, vagy az okos telefon sem. A könyvek repíthetik el gyermekeinket a mindennapok nehézségeiből csoda országba, ahol mindig a jó győzedelmeskedik, és az emberek mindig helyesen cselekszenek, a gonosz pedig mindig elnyeri megérdemelt büntetését. Aki gyerekként könyveken nőtt fel, tudja, hogy azt a varázslatos világot nem pótolja semmilyen mai technikai csoda.

A mikulás gyárunk azonban nem zárja be kapuit december hatodikán, hiszen az ünnepi akcióink ezzel nem érnek véget, a karácsonyi ruha- és élelmiszergyűjtésünk még tart, így a karácsonyi ajándékosztást is meg kell szervezni, segítve egy kicsit azokon, akiknek szükségük van ránk. Várjuk tehát továbbra is a felajánlásokat a Barangoló Közösségi Házban, hogy minél több családnak szerezhessünk örömet karácsonykor is. A mai világban egyre kevesebb jelét tapasztalhatjuk a segítőkészségnek, és egymás tiszteletének, de ahogy eddig, úgy most is reméljük, hogy sokan segítenek minket abban, hogy igazi ünnepeket varázsoljunk Végegyházára.

A decemberi gyűjtéseknek december huszadikán lesz vége, a karácsonyi csomagokat huszonharmadikán fogjuk széthordani a családoknak, a gyerekeket pedig várjuk a Barangoló Közösségi Házba a Kiskarácsony rendezvénysorozatra, ahol a karácsonyfánk alatt is találhatnak a gyerkőcök ajándékokat, és finom falatokat. Köszönjük az eddigi adományokat, és várjuk a továbbiakat, hogy az idén is jól működhessen a végegyházi mikulásgyár!

Barangoló Közhasznú Egyesület