16. nap – július 27.
Az utolsó hét hétfője az egészséges táplálkozás jegyében zajlott. Reggel a gyerekek otthonról hoztak gyümölcsöt és zöldséget, melyekből Gyebnárné Mracskó Magdolna vezényletével készítettek salátákat. Először szépen mindent megmostak, majd jöhetett a darabolás. A gyümölcsöket: almát, szilvát, barackot apró, egyforma darabokra vágták a táborosok. Ugyanígy tettek a zöldségekkel: a cukkini, paprika, paradicsom, répa, hagyma, káposzta, saláta is hamarosan konyhakész lett a gyerekek szorgos keze alatt. Ezután mindenki az asztalánál ülve feszülten várta a folytatást. Magdi néni mézzel, tejföllel, majonézzel, olívaolajjal, ecettel „bolondította” meg a nyersanyagokat, s végre jöhetett a kóstolgatás. Volt is nagy keletje mindegyik salátának, elmondhattuk, hogy ügyes konyhatündérek ezek a barangoló táborosok.