6. nap
Egészséges ételek készítése
Mozgalmas nappal kezdtük a tábor második hetét. Reggel megérkezett a teherautó az előző héten gyűjtött papírért. Szerencsénk volt, mert még az eső előtt sikerült felrakni „gyűjteményünket”, így sem mi, sem a sok papír nem ázott el.
Ezután Kassai Kinga érkezett zöldségekkel, gyümölcsökkel és egyebekkel megrakott kosarakkal. Ugyanis ezen a napon mi készítettük el az ebédünket.
A különböző saláták alapanyagait a gyerekek készítették elő, vágták fel, majd pedig magát a salátákat is ők állították elő Kinga néni instrukciói alapján.
Pontosan dél volt, amikor leültünk a megterített asztalhoz, hogy falatozzunk.
A választék a következő finomságokból állt: görög saláta, virslis-burgonya saláta, gyümölcs saláta, almás-meggyes-joghurtos saláta. És ami a legjobb volt, hogy mindenki annyit és abból ehetett, amennyit és amit akart.
Nagy csend volt az asztalnál, sokan többször is repetáztunk. Degeszre ettük magunkat. No persze teli hassal a rendrakás sem volt egyszerű dolog. Utána játék közben lemozogtuk a kalóriákat.
Délután még egy vendégünk volt, Lipták Zsoltné, Gabi néni jött el, hogy a holnapi kenyérsütéshez elkészítse a kovászt. Megnéztük, hogyan növekedik, s biztosan jó lesz, mert a hűtőben önálló életre kelt az élesztő. De ez majd csak holnap derül ki igazán.
A nap betetőzése pedig az volt, amikor uzsonnára elővettük a hűtőből a salátákat, és jóízűen befalatoztuk!